A fagyasztott méz a nyár legújabb hűsítő édességőrülete

Mézet általában teába vagy édességekbe teszünk, de eszünkbe se jutna magában enni. Most valaki gondolt egyet, és lefagyasztotta a mézet, ezzel pedig minden megváltozott.

A legizgalmasabb gasztrotrendek forrása manapság a TikTok, gondoljunk csak a paradicsomos fetás tésztára vagy az epres-mézes fetára. Azonban veszélyes ötletek is terjednek az oldalon, ilyen például a ’kirántott jég’. Aztán van olyan trükk is, ami ugyan nem veszélyes, sőt, kimondottan ízletes, de megvannak a maga hátulütői. Ilyen a lefagyasztott méz, ami tökéletes nyalánkság az édesszájúaknak a tikkasztó nyári napokon, de érdemes óvatosan eszegetni belőle.

A fagyasztott méz a nyár legújabb hűsítő édességőrülete

Miről is van szó?

A fagyasztott méz ’receptje’ borzasztóan egyszerű, csak bele kell tölteni a mézet egy műanyag flakonba, majd betenni a fagyasztóba, amíg teljesen megszilárdul. Utána csak ügyesen ki kell nyomkodni a szilárd mézgolyókat az üvegből, és már lehet is falatozni.

Elsőként @daveyrz posztolt az ötletről, majd mások is kipróbálták, azonban volt, aki megjegyezte, bár finom, rettentően gejl – nyilván, végtére is tömény méz. Van olyan is, aki nem egészen érti, mi értelme az egésznek, más pedig arról számolt be, hogy kipróbálta, és beleragadt a foga...

@daveyrz

This should bring it back to life #experiment

♬ original sound - Davey

Azért mielőtt rohannál a mézért, állj meg egy percre

Önmagában semmi káros nincs a mézben, viszont azért érdemes egy-két dolgot átgondolni. Mivel egy megkeményedett dologról van szó, így akár azt is kockáztatod, hogy eltöröd vele a fogad. Ugyan a méz nem fagy meg klasszikus értelemben, de megkeményedik, és ez a ragacsos anyag nem épp a legjobb a fogadnak – figyelmeztet dr. Mark Wolff, a Pennsylvaniai Egyetem Fogászati Iskolájának dékánja a Health magazinnak adott nyilatkozatában. Azt is hozzátette viszont, hogy a méz nem okoz fogszuvasodást úgy, mint a rendes cukor. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs hatással a fogakra, de nem olyan agresszív.

A méz ugyan a cukor természetesebb alternatívája, de gyakorlatilag szénhidrát, ami hirtelen megemeli a vércukorszintet, így nagy mennyiségben egyáltalán nem ajánlott a fogyasztása. A kalóriákat pedig ne is említsük. Egy evőkanál mézben 64 kalória van, szóval félelmetes pusztán belegondolni is, hogy egy egész üvegben mennyi lehet...

Egyszóval, ha szeretnéd kipróbálni a hideg édességet, akkor nincs, ami visszatartson, de ne légy mohó, és ügyelj az elfogyasztott mennyiségre! Érdemes az üveges megoldás helyet egy kis mézet sütőpapírra tenni, és azt lefagyasztani, így kontrollálni tudod az elfogyasztandó mennyiséget.

Forrásunk volt


Még több trükkös cikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...