Soha nem látott újdonságokat esznek majd a sztárok Amerika legnagyobb gálaeseményén

Amerika egyik legnagyobb gálaeseménye idén nemcsak hogy hónapokat csúszik, programjában is rengeteg meglepetést tartogat, az ünnepi vacsoráról nem is beszélve. Kik és pontosan mit fognak tálalni a világ leghíresebb celebritásainak?

A Met-gála nemcsak Amerika, de az egész világ egyik legnagyobb volumenű vacsoraestje, amely immáron 26 éve arról szól, hogy híres emberek a legdrágább divatmárkák exkluzív ruhakollekcióiba öltözve végigvonulnak a vörös szőnyegen, majd a világ legértékesebb műalkotásai között megvacsoráznak - tömören és röviden. Íme egy kis betekintés a 2016-os gála vacsorahelyszínéről.

Az ilyen jellegű vacsorák mindig meghatározóak a gasztronómia világában. 2020-ban az Oscar-gálák történetében először szinte kizárólag növényi alapanyagokból készült vacsorát tálalt fel Wolfgang Puck és csapata az est résztvevőinek.

A növényi alapú ételek népszerűsítése nem csak trend, egyre több séf és étterem dönt ugyanis úgy, hogy a tudatosság jegyében csökkenti vagy éppen teljesen kiiktatja az állati eredetű ételek és alapanyagok használatát kínálatából. Legutóbb a Michelin-csillagos manhattani Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm jelentette be, hogy örökre leveszi étlapjáról az állati eredetű ételeket.

A gálaest főszervezője, Anna Wintour idén a híres amerikai-etióp-svéd séfet, Marcus Samuelssont bízta meg a Met-gála étlapjának megalkotásával.

Samuelson New York City legígéretesebb, feltörekvő és már befutott séfjeit választotta ki a feladatra, és ez még közel sem minden: a feladat nem kevesebb, mint egy olyan, több fogásból álló menüt megalkotni, amely egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű alapanyagokat.

El akarjuk mondani a világnak, hogy visszatértünk - New York City, azaz a város, ahol az emberek összegyűlnek és ünnepelnek, visszatért

- nyilatkozta Samuelson a Bon Appétitnek egy exkluzív interjúban.

A 2018-as gála vacsorahelyszíne (forrás: Vogue.com)

A Met-gála idei témája az amerikai divat története, de fontos szerepet kapnak az elmúlt évek politikai és közéleti történései is. Ennek függvényében a felkínált ételek és azt azt megalkotó szakácsok is Amerika sokszínűségét, szabadságát jelenítik majd meg az ételekben. Az idei gálavacsora megalkotásában televíziós személyiségek, szakácskönyvírók, étteremtulajdonosok és a tudatos táplálkozás hirdetői is részt vesznek majd.

A 2021-es Met-gálát az előző évek szokásaival ellentétben idén nem tavasszal, hanem szeptemberben rendezik meg. Az eseményt megelőző hetekben a Vogue az Instagramon mutatja be a gálán dolgozó szakácsokat, a séfek kedvenc receptjeit pedig akár mi is elkészíthetjük a rövid videók segítségével. Bár ezek az ételek eltérnek majd attól, amit a Met-gálán fognak felszolgálni, de szintén növényi alapúak lesznek.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt. címlap forrása: Celine Dion/Instagram

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...