Egy menyasszony kétoldalas, szabályokkal teli esküvői meghívót küldött szét - Te elfogadnád?

Te jártál már olyan esküvőn, ahol arra kértek, hogy egyél a lagzi előtt, mert csak süti lesz, de abból sem sok? Nem? Pedig van ilyen, mutatjuk!

Ha lagzi, akkor töméntelen mennyiségű étel, ital és sütihegyek. Vagy mégsem? Az egyik esküvői meghívóban 2 oldalon keresztül részletezte a menyasszony, miért szeretné, hogy a meghívottak még otthon megtömjék a bendőjüket.

Egyél, mielőtt elindulsz!

Akár ultra dizájnos az esküvői meghívó, akár e-mailben jön, vagy egy Facebook-csoportot létrehozva tudatja a pár a meghívottakkal az esküvő tényét, rendszerit mindegyik néhány alapvető infót tartalmaz csak: az időpontot, a helyszínt és a dresszkódot. De vannak, akik semmit nem akarnak a véletlenre bízni, és részletesen leírják milyen szabályokhoz kell tartania magát annak, aki tiszteletét teszi a jeles eseményen. Így jártak azok is, akik néhány hete kézhez kaptak egy minden cicomát mellőző, kétoldalas levelet, ami nem egy szimpla esküvői meghívó volt, hanem egy komplett házirend kulisszatitkokkal és hosszas magyarázatokkal fűszerezve.

A mindent túlmagyarázó levélben a menyasszony kérte mellőzni a pezsgőszínt és a rózsaszínt, ellenben a fehéret jóváhagyta. Az ok egyszerű: a menyasszonyi ruhája púderrózsaszín lesz rozéarany díszítéssel. Ez a kérés még érthető, de a rövid ceremónia utáni fogadás részleteitől biztos felszaladt a szemöldöke a meghívottaknak. Az ara közölte, hogy mivel eleve nem tart sokáig,az esküvőn nem szolgálnak fel ételt, csupán négyféle sütemény közül választhatnak a meghívottak, de abból sem lesz sok. Kérte, hogy indulás előtt mindenki harapjon valamit – tegyük hozzá, hogy a harapnivaló helyett jobban megállja a helyét a komplett otthoni ebéd, azért, hogy egy több órás esküvőt kibírjunk étel nélkül.

Vagyis, miután mindenki elköltötte az ebédjét otthon, és az ételtől kómásan betámolyog a fogadás helyszínére, megverekedhet a gyömbéres, a csokoládés, a mazsolás zabpelyhes és a mogyoróvajas kekszekért. De itt még nincs vége az élvezeteknek! A csábító finomságokat natúr (értsd mindenfajta édesítést mellőző, jóformán ihatatlan) mandula tejjel öblíthetik le a meghívottak – a menyasszony szerint ez így pont jó, mert a sütik épp elég édesek.

Kókuszos zabkeksz Audrey-tól

Van, aki az omlós kekszet szereti, van aki a puhát, én inkább ropogós párti vagyok. :) Ez a kedvenc ropogós keksz receptem. Nagyon finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Ez ...

Red velvet cupcake Annától

A „vörös bársony” desszertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek már nálunk is. Eredetük Amerikába vezethető vissza, ahol csodás torták, cupcake-ek készülnek egy kis ...

Jelezz vissza, vagy a recepcióig sem jutsz!

Az eszem-iszom, dínomdánom fénypontja pedig az esküvői vacsora lesz, ahol muffinokhoz és hagyományos esküvői tortához is hozzájuthattak a vendégek. A meghívó szerint a muffinokkal a gyerekek porcióját igyekeztek meghatározni, de felnőttek is ehetnek belőle.

A levelet záró RSPV-t - ami rendszerint minden esküvői meghívó végén megtalálható, és azt jelenti, hogy ha részt veszünk, jelezzünk vissza - is megmagyarázta a kényszeres menyasszony, és nem is akárhogyan. Kifejtette, hogy ha valaki nem jelez vissza, de mégis odamerészkedik a ceremóniára, vagy a lakoma helyszínére, biztos, hogy már a recepcióról kihajítják. Hangsúlyozta, hogy akkor is küldjenek visszaigazoló e-mailt, ha szóban már jelezték ezt neki, mert kizárólag az e-mailes jelzéseket fogja figyelembe venni, ugyanis nem szereti a meglepetéseket. A kérés valójában érthető, a stílus kevésbé.

A levél hosszúságára mentség lehet, hogy a rövid ceremónia és szokatlan (szerdai) időpont miatt a menyasszony biztos akart lenni abban, hogy mindenki mindent megértett, és tény, felajánlott egy második időpontot, sőt, Facebook Live-ot is. Ettől függetlenül, esküvői meghívónak nem neveznénk a levelet.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...