Hétvégére szánt receptjeinket úgy válogattuk össze, hogy egyik nap az egyszerű, de izgalmas ételeken, a másik nap pedig a hagyományos magyar fogásokon legyen a hangsúly.
Szombat
Egy szimpla karalábélevest érdemes feldobni valamilyen zöld fűszerrel, legyen az bazsalikom vagy menta. De egy szinte már hagyományosnak mondható bolognait is jóval izgalmasabbá varázsolhatunk, ha máj, zeller, és szerecsendió is kerül bele. A panna cotta pedig annyira finom, könnyű és különleges desszert, hogy megadja az egész menüsor koronáját.
Rusztikus bolognai ragu recept
Vasárnap
A nyírségi gombócleves már önmagában is laktató, így kisétkűeknek elég is lehet. Ha azonban bőségesebb ebédre vágyunk, süthetünk mellé némi pogácsát, vagy megfőzhetünk egy gombapaprikást másodiknak. Az igazán nagyétkűek készítsék el mindhárom fogást, maximum marad belőle ötóraira vagy vacsorára.
Reméljük, mindkét napra sikerült olyan válogatást kigondolnunk, amelyeket szerettek, és szívesen meg is főztök.
Ha pedig tényleg ezen fogások mellett döntötök, hogy megkönnyítsük a bevásárlást, készítettünk nektek egy már előre kitöltött, letölthető bevásárlólistát, amiben egy-két alapélelmiszer kivételével mindent megtaláltok, ami a receptekhez kell! (4 személyre)