7 fogás, amibe bátran tegyél egy nagy csokor mentát

Miben tudnánk elképzelni a menta erőteljes, frissítő aromáját? Rágóban? Fogkrémben? Limonádéban? Na de mi a helyzet minden mással? Mi a helyzet a krémlevesekkel és főzelékekkel, salátákkal, szendvicsekkel, a poharakból kanalazható édes desszertekkel? Ők nem érdemlik meg?

Hogy miért érdemes mentát használnunk? Erre a kérdésre talán a legegyszerűbb válasz az lehet, hogy „mert mindig képes újra és újra meglepni”. Tényleg: a karakteres zöldfűszer olyan receptekben is felbukkanhat, amelyekre nem is számítanánk, olyan alapanyagokkal dolgozik együtt kiválóan, amelyek sose jutnának eszünkbe. A varázslat mégis valódi és működik: a menta egy egész szakácskönyvnyi fogásnak jól állhat: nézzünk most csak néhány kiemelkedő példát ebből a sokaságból!

Nézd meg galériánkban a mentával feldobható receptek listáját!

Príma receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több parádés konyhai ötlet:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...