Melegítő ételek novemberre - ha itt az ősz, ezekkel a fogásokkal készülj!

Lassan csak eljön az igazi ősz, hűvös, nyirkos idővel - ilyenkor igazán jólesnek a testet-lelket melegítő, szaftos, laktató házias ételek. Négy ilyet hoztunk most nektek!

Comfort food - bár a kifejezés angol, olyan szép hangulatfestő, hogy magyarul is kitalálhatjuk, mit rejt a gyűjtőnév: valami szaftos, meleg, szeretettel készült házias ételt, ami akkor is lelket ráz belénk, ha kint esik az eső, köd van, és nincs kedvünk kimozdulni még a boltig sem. Lehet ez egy lassan konfitált hús vagy egy fél napon át készült szaftos sólet, de akár egy 20 perc alatt összedobott krémes tészta is - a lényeg, hogy átmelegítsen minket! Utána meg bebugyolálhatjuk magunkat a kedvenc kockás plédünkbe a legpuhább fotelünkben, egy jó könyvet olvasgatva.

Egyedényes sütőtökös tészta kolbászmorzsával

Ez a tészta 20 perc alatt elkészül, ha van otthon egy kis maradék sült tökünk - ha nincs, akkor kicsivel hosszabb, cserébe mennyei sütőtökillat kering majd a lakásban! És ami a legjobb benne - természetesen az ízét leszámítva - az az, hogy egyetlen edényben készül az egész!

Bableves fűszeres húsgombócokkal

Ez a bableves hasonlít a klasszikus nagymamaféle receptekre, annyi a különbség, hogy a csülök helyett fűszeres, pikáns húsgolyókat rejt a sűrű, zöldséges, babos lé.

Sajtos-baconös rakott krumpli

Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is imádni fogja! Kolbász és tojás helyett sült hagyma került bele, na meg egy jó adag sajt - az nagyon jót tesz a november elleni harcnak. Akárcsak egy franciás gratin, ez is a tejszíntől lesz puha és omlós!

Ricottanudli citromkrémmel

Túrógombóc vagy nudli? Egyik sem, mégis mindkettőre hasonlít! A ricottából készült omlós kis nudlikat egy meleg citromkrémmel dobtam fel - abbahagyhatatlan!

A recepteket keresd az e heti Nők Lapjában!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...