Comfort food - bár a kifejezés angol, olyan szép hangulatfestő, hogy magyarul is kitalálhatjuk, mit rejt a gyűjtőnév: valami szaftos, meleg, szeretettel készült házias ételt, ami akkor is lelket ráz belénk, ha kint esik az eső, köd van, és nincs kedvünk kimozdulni még a boltig sem. Lehet ez egy lassan konfitált hús vagy egy fél napon át készült szaftos sólet, de akár egy 20 perc alatt összedobott krémes tészta is - a lényeg, hogy átmelegítsen minket! Utána meg bebugyolálhatjuk magunkat a kedvenc kockás plédünkbe a legpuhább fotelünkben, egy jó könyvet olvasgatva.
Ez a tészta 20 perc alatt elkészül, ha van otthon egy kis maradék sült tökünk - ha nincs, akkor kicsivel hosszabb, cserébe mennyei sütőtökillat kering majd a lakásban! És ami a legjobb benne - természetesen az ízét leszámítva - az az, hogy egyetlen edényben készül az egész!
Ez a bableves hasonlít a klasszikus nagymamaféle receptekre, annyi a különbség, hogy a csülök helyett fűszeres, pikáns húsgolyókat rejt a sűrű, zöldséges, babos lé.
Aki szereti a rakott krumplit, az ezt az ételt is imádni fogja! Kolbász és tojás helyett sült hagyma került bele, na meg egy jó adag sajt - az nagyon jót tesz a november elleni harcnak. Akárcsak egy franciás gratin, ez is a tejszíntől lesz puha és omlós!
Túrógombóc vagy nudli? Egyik sem, mégis mindkettőre hasonlít! A ricottából készült omlós kis nudlikat egy meleg citromkrémmel dobtam fel - abbahagyhatatlan!
A recepteket keresd az e heti Nők Lapjában!