Ezért ne takarítsd soha a tűzhelyet, amíg meleg

Saját magunk dolgát könnyítjük meg, ha már főzés közben rendet rakunk és takarítunk. Azonban van egy kivétel, aminek takarításával érdemes legalább 10 percet várni a saját egészségünk érdekében. Ez nem más, mint a meleg tűzhely.

Előfordult már veled is, hogy a nagy kapkodásban a nemrég használt, még meleg főzőlapot, tűzhelyet már törölted is le, hogy tovább lehessen lépni a következő feladatra? Akár még szórakoztató is lehet nézni, ahogy a nedves szivacs és a meleg felület érintkezésekor felszáll a vízgőz, de most eláruljuk, miért nem jó ötlet, hogy a meleg tűzhelynek nekiess egy szivaccsal.

Indukciós főzőlap tisztítása

Ezért ne tedd

A meleg felület megolvaszthatja a szivacs szintetikus, műanyag szálait, ezzel vegyi anyagokat juttatva a levegőbe. Ráadásul, ha komolyabb folteltávolításra van szükség, akkor az erre használt tisztítószer elpárologva a tüdőnkbe jut, ahogy fölötte állunk, és elmélyülten koncentrálunk a szennyeződés kiiktatására. Ha ez nem lenne elég, akkor jusson eszünkbe az, hogy a meleg hatására kevésbé hatékony a tisztítószer. Tehát nemcsak az egészségedre hat kedvezőtlenül a káros anyagok letüdőzése, hanem a tűzhely is foltokban piszkos marad.

A legjobb, ha vársz 10 percet, míg a tisztítandó felület lehűl, így az elkészült finom és egészséges fogás mellé még a biztonságos tűzhelytakarítással is hozzájárulsz az egészséged megőrzéséhez.

Forrásunk volt.


Még több hasznos tippet itt találsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...