Mehet bele a levesbe!

Szereted a krémleveseket, de kicsit felturbóznád őket? Ne a recepten változtass, csak dobd fel különleges levesbetétekkel!

Lehet, hogy mindig az időjárással jövök nektek, de tegye fel a kezét, aki ebben a vastag november-szagú időben nem igazítja a menüt a kinti körülményekhez. Ilyenkor könnyebb elengedni magunkat, és csülkös bablevest sztrapacskával ledugózni, de ez még ilyenkor sem a legjobb választás, elvégre a szemetelő ködben, fűtött szobában hajlamosak vagyunk kidőlni háromezer kalória bekebelezése után. Aztán mi lesz tavasszal? nem beszélve arról, hogy munka mellett senkinek sincs ideje órákig főzőcskézni.

A levesbetétek receptjeit itt találod

Egy viszonylag könnyű, melegítő krémleves azonban tökéletes választás: laktat is, gyors is, szezonális is, mégsem terhel meg minket estére túlságosan. Ebben az évszakban készülhet sütőtökből, karfiolból, csicsókából, céklából, de akár fokhagymából vagy sajtból is. Biztosan megvan mindenkinek a saját kedvenc krémleves receptje bizonyos zöldségekre, de azért nem árt variálni. Nemcsak a leves receptjét, a hozzá illő levesbetétet is.

A levesbetétek receptjét itt találod

Hogy ez mire jó? Mert ugyanannak az ételnek egész más karaktert adhatunk, minimális erőbefektetéssel. Mivel szoktuk például a sütőtök krémlevest tálalni? Leggyakrabban pirított tökmaggal, sült baconnel, esetleg kicsit karamellizált lilahagymával. Rosszabb esetben beleszórunk egy kis kész levesgyöngyöt. Félreértés ne essék - semmi gond nincs az első három feltéttel, de a változatosság csak jót tesz. Sőt, ha van egy jó levesalapunk - legyen az karfiol vagy sütőtök - és kitaláltunk hozzá egy szuper levesbetétet, akkor utolsó lépésként még csavarhatunk is rajta egyet egy plusz alapanyaggal - senki nem fog rájönni, hogy valójában ugyanazt a levest kapja, amit múlt héten.

A levesbetétek receptjéért ide kattints

Esetünkben egy egyszerű sütőtök krémlevest készítettem - pürésített sütőtök, alaplé, egy kis füstölt paprika a pikáns ízért, és kókusztej a krémességért. Három levesbetét készült hozzá: egy rozmaringos fokhagymás házi kruton maradék kalácsból, egy baconös parmezánchips, és chilis sült csicseriborsó. A kalácsos verzió elsőre furcsának tűnhet - édeset a fokhagymással? De a sütőtök is édeskés, mégis sósan esszük - szóval igazán fölösleges aggódni emiatt. Ez a levesbetét szerintem tökéletes még sajt vagy hagymakrémleveshez is. A csípős-roppanós csicseriborsó karfiol mellé is szuper választás, de ugyanúgy megy a brokkolihoz és sárgarépához is. A baconös parmezánchipset a sütőtök mellett leginkább a tavaszi spárgakrémleveshez tudom magam elé képzelni. Vagy, csak úgy magában...annyira finom, hogy még leves sem kell hozzá.

A levesbetétek receptjeit itt találod

Szóval, ha legközelebb forognak a kerekek, hogy mi legyen a vacsora, váltsunk módszert - kapjunk elő egy jól bevált régi receptet, és dobjuk fel egy új feltéttel!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...