Mehet bele a levesbe!

Szereted a krémleveseket, de kicsit felturbóznád őket? Ne a recepten változtass, csak dobd fel különleges levesbetétekkel!

Lehet, hogy mindig az időjárással jövök nektek, de tegye fel a kezét, aki ebben a vastag november-szagú időben nem igazítja a menüt a kinti körülményekhez. Ilyenkor könnyebb elengedni magunkat, és csülkös bablevest sztrapacskával ledugózni, de ez még ilyenkor sem a legjobb választás, elvégre a szemetelő ködben, fűtött szobában hajlamosak vagyunk kidőlni háromezer kalória bekebelezése után. Aztán mi lesz tavasszal? nem beszélve arról, hogy munka mellett senkinek sincs ideje órákig főzőcskézni.

A levesbetétek receptjeit itt találod

Egy viszonylag könnyű, melegítő krémleves azonban tökéletes választás: laktat is, gyors is, szezonális is, mégsem terhel meg minket estére túlságosan. Ebben az évszakban készülhet sütőtökből, karfiolból, csicsókából, céklából, de akár fokhagymából vagy sajtból is. Biztosan megvan mindenkinek a saját kedvenc krémleves receptje bizonyos zöldségekre, de azért nem árt variálni. Nemcsak a leves receptjét, a hozzá illő levesbetétet is.

A levesbetétek receptjét itt találod

Hogy ez mire jó? Mert ugyanannak az ételnek egész más karaktert adhatunk, minimális erőbefektetéssel. Mivel szoktuk például a sütőtök krémlevest tálalni? Leggyakrabban pirított tökmaggal, sült baconnel, esetleg kicsit karamellizált lilahagymával. Rosszabb esetben beleszórunk egy kis kész levesgyöngyöt. Félreértés ne essék - semmi gond nincs az első három feltéttel, de a változatosság csak jót tesz. Sőt, ha van egy jó levesalapunk - legyen az karfiol vagy sütőtök - és kitaláltunk hozzá egy szuper levesbetétet, akkor utolsó lépésként még csavarhatunk is rajta egyet egy plusz alapanyaggal - senki nem fog rájönni, hogy valójában ugyanazt a levest kapja, amit múlt héten.

A levesbetétek receptjéért ide kattints

Esetünkben egy egyszerű sütőtök krémlevest készítettem - pürésített sütőtök, alaplé, egy kis füstölt paprika a pikáns ízért, és kókusztej a krémességért. Három levesbetét készült hozzá: egy rozmaringos fokhagymás házi kruton maradék kalácsból, egy baconös parmezánchips, és chilis sült csicseriborsó. A kalácsos verzió elsőre furcsának tűnhet - édeset a fokhagymással? De a sütőtök is édeskés, mégis sósan esszük - szóval igazán fölösleges aggódni emiatt. Ez a levesbetét szerintem tökéletes még sajt vagy hagymakrémleveshez is. A csípős-roppanós csicseriborsó karfiol mellé is szuper választás, de ugyanúgy megy a brokkolihoz és sárgarépához is. A baconös parmezánchipset a sütőtök mellett leginkább a tavaszi spárgakrémleveshez tudom magam elé képzelni. Vagy, csak úgy magában...annyira finom, hogy még leves sem kell hozzá.

A levesbetétek receptjeit itt találod

Szóval, ha legközelebb forognak a kerekek, hogy mi legyen a vacsora, váltsunk módszert - kapjunk elő egy jól bevált régi receptet, és dobjuk fel egy új feltéttel!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek