Mehet bele a levesbe!

Szereted a krémleveseket, de kicsit felturbóznád őket? Ne a recepten változtass, csak dobd fel különleges levesbetétekkel!

Lehet, hogy mindig az időjárással jövök nektek, de tegye fel a kezét, aki ebben a vastag november-szagú időben nem igazítja a menüt a kinti körülményekhez. Ilyenkor könnyebb elengedni magunkat, és csülkös bablevest sztrapacskával ledugózni, de ez még ilyenkor sem a legjobb választás, elvégre a szemetelő ködben, fűtött szobában hajlamosak vagyunk kidőlni háromezer kalória bekebelezése után. Aztán mi lesz tavasszal? nem beszélve arról, hogy munka mellett senkinek sincs ideje órákig főzőcskézni.

A levesbetétek receptjeit itt találod

Egy viszonylag könnyű, melegítő krémleves azonban tökéletes választás: laktat is, gyors is, szezonális is, mégsem terhel meg minket estére túlságosan. Ebben az évszakban készülhet sütőtökből, karfiolból, csicsókából, céklából, de akár fokhagymából vagy sajtból is. Biztosan megvan mindenkinek a saját kedvenc krémleves receptje bizonyos zöldségekre, de azért nem árt variálni. Nemcsak a leves receptjét, a hozzá illő levesbetétet is.

A levesbetétek receptjét itt találod

Hogy ez mire jó? Mert ugyanannak az ételnek egész más karaktert adhatunk, minimális erőbefektetéssel. Mivel szoktuk például a sütőtök krémlevest tálalni? Leggyakrabban pirított tökmaggal, sült baconnel, esetleg kicsit karamellizált lilahagymával. Rosszabb esetben beleszórunk egy kis kész levesgyöngyöt. Félreértés ne essék - semmi gond nincs az első három feltéttel, de a változatosság csak jót tesz. Sőt, ha van egy jó levesalapunk - legyen az karfiol vagy sütőtök - és kitaláltunk hozzá egy szuper levesbetétet, akkor utolsó lépésként még csavarhatunk is rajta egyet egy plusz alapanyaggal - senki nem fog rájönni, hogy valójában ugyanazt a levest kapja, amit múlt héten.

A levesbetétek receptjéért ide kattints

Esetünkben egy egyszerű sütőtök krémlevest készítettem - pürésített sütőtök, alaplé, egy kis füstölt paprika a pikáns ízért, és kókusztej a krémességért. Három levesbetét készült hozzá: egy rozmaringos fokhagymás házi kruton maradék kalácsból, egy baconös parmezánchips, és chilis sült csicseriborsó. A kalácsos verzió elsőre furcsának tűnhet - édeset a fokhagymással? De a sütőtök is édeskés, mégis sósan esszük - szóval igazán fölösleges aggódni emiatt. Ez a levesbetét szerintem tökéletes még sajt vagy hagymakrémleveshez is. A csípős-roppanós csicseriborsó karfiol mellé is szuper választás, de ugyanúgy megy a brokkolihoz és sárgarépához is. A baconös parmezánchipset a sütőtök mellett leginkább a tavaszi spárgakrémleveshez tudom magam elé képzelni. Vagy, csak úgy magában...annyira finom, hogy még leves sem kell hozzá.

A levesbetétek receptjeit itt találod

Szóval, ha legközelebb forognak a kerekek, hogy mi legyen a vacsora, váltsunk módszert - kapjunk elő egy jól bevált régi receptet, és dobjuk fel egy új feltéttel!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...