Megvan a Magyar Bocuse d'Or Akadémia utánpótlásversenyének győztese

Az Arany Kaviár étterem commis-a, Lendvai Levente nyerte meg a Magyar Bocuse d'Or Akadémia utánpótlásversenyét. 

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia kiemelten fontos feladatának tekinti az utánpótlásnevelést. Az utánpótlásverseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, és ezáltal segítőket találjon a Bocuse d'Or versenyfolyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis jelölteket adjon a magyar csapat számára. (A commis kezdő szakács, aki tapasztaltabb kollégáik keze alatt dolgozik az étteremben.)

Lendvai Levente, a verseny győztese

A november 26-ai versenyen a hat legjobb commis-jelölt versenyzett egymással a Bocuse d'Or Akadémia tankonyháján, amelynek a Hungexpo ad otthont. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyagkosárból kellett dolgozniuk, és összesen két ételt elkészíteniük. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk. A konyhai zsűrit Vomberg Frigyes, Vajna Tamás és Szabó Kevin alkotta, míg az ételeket Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Lutz Lajos, Varjú Viktor, Segal Viktor és Harmath Csaba zsűrizte.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a verseny végén hangsúlyozta, hogy az Akadémia fontos küldetése, hogy utánpótlást is neveljen. "Ezt a versenyt öröm megrendezni. Biztató látni a fiatalokat, hogy akarnak fejlődni, akarnak versenyezni, és hogy némelyiküknek sikerült igazán komoly munkát felmutatni."

A verseny

Értékelő beszédében Segal Viktor úgy fogalmazott, hogy rengeteg energia van a tányérokon, amelyek a zsűri elé kerültek. Ösztönözte a jelölteket, hogy alaposan nézzék meg egymás munkáit, mert abból is sokat lehet tanulni, és hogy kóstoljanak sokkal többet, mert ez lenne a kulcsa, hogy a tányérjaikból még többet tudjanak kihozni.

Vomberg Frigyes, a Bocuse d'Or Akadémia versenyigazgatója arra hívta fel a jelöltek figyelmét, hogy mélyítsék el elméleti tudásukat és gyakoroljanak sokat. Azt is hozzátette, hogy ez utóbbira ez a verseny kiváló alkalmat biztosít.

Az utánpótlásversenyt az Arany Kaviár konyhájából érkezett Lendvai Levente nyerte meg.

Lendvai Levente

Első étele egy lazactatár volt korianderrel, citrusokkal ízesítve, friss fűszerekkel, savanyított almával, és a hal bőréből készített morzsával, míg második tányérja egy kacsa duó volt, karamellizált póréval, marinált almával és petrezselyemmártással. Második helyen a soproni Erhardt-ból jött Kocsis Patrik, harmadik helyen pedig Csillag Richárd végzett a Kistücsökből.

A versenyzés ezzel hivatalosan is megkezdődött. A következő fontos állomás december 3. lesz, a Bocuse d'Or magyar selejtezője.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Beke Csillával, az Akik elmentek péknek című kötet írójával beszélgettünk

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...