Megtaláltuk a legtutibb tojáskifújási technikát

Idén szeretnél saját dekorral készülni a húsvétra? Akkor gyorsan mutatunk neked egy egyszerű, de nagyszerű technikát, hogy a tojáskifújással (már) ne kelljen bajlódnod.   

Még a rutinos húsvéti dekorkészítőknek is állandó problémát jelenthet a tojás szakszerű, gyors kifújása. Ha abszolút kezdő vagy, akkor még nagyobb hátránnyal indulsz. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk, hogy kezdj neki, vagy újítsd be a technikád!

Amire szükséged lesz:

  • tojások
  • rajzszög
  • hurkapálca
  • kis tál
  • szívószál vagy fecskendő

Hogy csináld?

Fogd meg a tojásod, majd a felső és az alsó részét szúrd át a rajzszeggel. Ezután fogd meg a fogpiszkálót vagy a hurkapálcát, és óvatosan tágítsd ki ezt a lyukat mindaddig, amíg a szívószálat bele nem tudod helyzeni. Ha ez sikerült, akkor nincs más dolgod, mint a szívószállal kifújni a tojás tartalmát egy tálba. Ezután öblítsd el a tojásokat, a maradék vizet is fújd ki belőlük, és hagyd egy éjszakán át száradni őket. Ennyi az egész.

Mutatjuk lépésről lépésre:

Óvatosan bökd a tojásokba a rajzszeget!
Tágítsd a lyukat!
Fújd ki a tálba a tojás tartalmát a szívószál segítségével!

Ez is érdekelhet:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...