Megtaláltuk a legtutibb tojáskifújási technikát

Idén szeretnél saját dekorral készülni a húsvétra? Akkor gyorsan mutatunk neked egy egyszerű, de nagyszerű technikát, hogy a tojáskifújással (már) ne kelljen bajlódnod.   

Még a rutinos húsvéti dekorkészítőknek is állandó problémát jelenthet a tojás szakszerű, gyors kifújása. Ha abszolút kezdő vagy, akkor még nagyobb hátránnyal indulsz. Aggodalomra azonban semmi ok, segítünk, hogy kezdj neki, vagy újítsd be a technikád!

Amire szükséged lesz:

  • tojások
  • rajzszög
  • hurkapálca
  • kis tál
  • szívószál vagy fecskendő

Hogy csináld?

Fogd meg a tojásod, majd a felső és az alsó részét szúrd át a rajzszeggel. Ezután fogd meg a fogpiszkálót vagy a hurkapálcát, és óvatosan tágítsd ki ezt a lyukat mindaddig, amíg a szívószálat bele nem tudod helyzeni. Ha ez sikerült, akkor nincs más dolgod, mint a szívószállal kifújni a tojás tartalmát egy tálba. Ezután öblítsd el a tojásokat, a maradék vizet is fújd ki belőlük, és hagyd egy éjszakán át száradni őket. Ennyi az egész.

Mutatjuk lépésről lépésre:

Óvatosan bökd a tojásokba a rajzszeget!
Tágítsd a lyukat!
Fújd ki a tálba a tojás tartalmát a szívószál segítségével!

Ez is érdekelhet:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!