Megnyílt Magyarország első dzsungele és közösségi tere, ahol minden huszonhat fokos

500 növénnyel és állandó 26 fokos hőmérséklettel várja látogatóit a budapesti Twentysix. Igazi dzsungelhangulat közel 2000 négyzetméteren.

Azt hiszem, minden elfogultság nélkül, bátran kijelenthetjük, hogy a budapesti Király utcában megnyitotta kapuit egy igazi belvárosi dzsungel.

De mi is pontosan a Twentysix?

A Twentysix a belváros nyüzsgésétől elzárt kis oázis, ahova az ember a rohanó hétköznapokban betérhet feltöltődni. A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes állapot megteremtésére törekedtek a hely tervezői. A télen-nyáron kellemes, természetesen fényes és zöld övezetben a leghidegebb időben is banánfák alatt üldögélhetünk.

A belvárosi Király utcában kialakított édenkert a természet, a gasztronómia és a tudatos lét tengelyén halad. A workshopoknak, főzőbemutatóknak egy Home-szekciót, a nyugalomra vágyóknak jógaszekciót, a gasztronómia szerelmeseinek egy kis delit hoztak létre ezen az 1800 négyzetméteren. De ami igazán szembeötlő, azok a hatalmas bukszusok.

A hely névadója a 26-os szám, ami a növények számára tökéletes hőmérsékletet, és egyben a TwentysixKirály utcai házszámát is jelöli. 34-féle növénytípus kap itt otthont, köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma.

A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig lehetőségünk nyílik a test és a lélek ápolására. A lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus popup-vacsorák lebonyolítására szolgál majd.

Marton Adrienn gasztroműsorvezető a Twentysix Home szekciójának háziasszonya

Az étterem letisztult, mediterránra hangolt. Friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók.

Az étlapon úgynevezett sharingek is szerepelnek. Bár a magyar konyhára nem jellemző, de a déli népek gasztronómiájának elengedhetetlen alkotóelemei a tapasok, mezzék, azaz apró fogások, előételek, amelyekből az asztal körül ülők együtt csipegethetnek. Az ilyesfajta osztozkodás ad az étkezésnek egy igazán meleg, meghitt baráti hangulatot.

Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón elmondta: „Az egyszerűségben hiszünk. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsoráravalót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból.”

A Twentysix csodálatos légköre és hatalmas növényei közt megbújva eheted az isteni wasabis padlizsánkrémet, citrusos bulgursalátát, édes paradicsomos sült garnélát vagy azt a fűszeres vöröslencsés kencét, amit aszalt paradicsommal koronáznak meg. Utóbbi egyből kedvencünk lett, csak úgy, mint a helyben készült ropogós kovászos kenyér.

Bónuszként, ha ellátogatsz a Twentysixbe, és választasz egy koktélt, akkor annak elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetsz. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...