Megnyílt Magyarország első dzsungele és közösségi tere, ahol minden huszonhat fokos

500 növénnyel és állandó 26 fokos hőmérséklettel várja látogatóit a budapesti Twentysix. Igazi dzsungelhangulat közel 2000 négyzetméteren.

Azt hiszem, minden elfogultság nélkül, bátran kijelenthetjük, hogy a budapesti Király utcában megnyitotta kapuit egy igazi belvárosi dzsungel.

De mi is pontosan a Twentysix?

A Twentysix a belváros nyüzsgésétől elzárt kis oázis, ahova az ember a rohanó hétköznapokban betérhet feltöltődni. A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes állapot megteremtésére törekedtek a hely tervezői. A télen-nyáron kellemes, természetesen fényes és zöld övezetben a leghidegebb időben is banánfák alatt üldögélhetünk.

A belvárosi Király utcában kialakított édenkert a természet, a gasztronómia és a tudatos lét tengelyén halad. A workshopoknak, főzőbemutatóknak egy Home-szekciót, a nyugalomra vágyóknak jógaszekciót, a gasztronómia szerelmeseinek egy kis delit hoztak létre ezen az 1800 négyzetméteren. De ami igazán szembeötlő, azok a hatalmas bukszusok.

A hely névadója a 26-os szám, ami a növények számára tökéletes hőmérsékletet, és egyben a TwentysixKirály utcai házszámát is jelöli. 34-féle növénytípus kap itt otthont, köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma.

A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig lehetőségünk nyílik a test és a lélek ápolására. A lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus popup-vacsorák lebonyolítására szolgál majd.

Marton Adrienn gasztroműsorvezető a Twentysix Home szekciójának háziasszonya

Az étterem letisztult, mediterránra hangolt. Friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók.

Az étlapon úgynevezett sharingek is szerepelnek. Bár a magyar konyhára nem jellemző, de a déli népek gasztronómiájának elengedhetetlen alkotóelemei a tapasok, mezzék, azaz apró fogások, előételek, amelyekből az asztal körül ülők együtt csipegethetnek. Az ilyesfajta osztozkodás ad az étkezésnek egy igazán meleg, meghitt baráti hangulatot.

Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón elmondta: „Az egyszerűségben hiszünk. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsoráravalót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból.”

A Twentysix csodálatos légköre és hatalmas növényei közt megbújva eheted az isteni wasabis padlizsánkrémet, citrusos bulgursalátát, édes paradicsomos sült garnélát vagy azt a fűszeres vöröslencsés kencét, amit aszalt paradicsommal koronáznak meg. Utóbbi egyből kedvencünk lett, csak úgy, mint a helyben készült ropogós kovászos kenyér.

Bónuszként, ha ellátogatsz a Twentysixbe, és választasz egy koktélt, akkor annak elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetsz. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...