Azt hiszem, minden elfogultság nélkül, bátran kijelenthetjük, hogy a budapesti Király utcában megnyitotta kapuit egy igazi belvárosi dzsungel.
De mi is pontosan a Twentysix?
A Twentysix a belváros nyüzsgésétől elzárt kis oázis, ahova az ember a rohanó hétköznapokban betérhet feltöltődni. A botanikus kertet idéző udvarban a tökéletes állapot megteremtésére törekedtek a hely tervezői. A télen-nyáron kellemes, természetesen fényes és zöld övezetben a leghidegebb időben is banánfák alatt üldögélhetünk.
A belvárosi Király utcában kialakított édenkert a természet, a gasztronómia és a tudatos lét tengelyén halad. A workshopoknak, főzőbemutatóknak egy Home-szekciót, a nyugalomra vágyóknak jógaszekciót, a gasztronómia szerelmeseinek egy kis delit hoztak létre ezen az 1800 négyzetméteren. De ami igazán szembeötlő, azok a hatalmas bukszusok.
A hely névadója a 26-os szám, ami a növények számára tökéletes hőmérsékletet, és egyben a TwentysixKirály utcai házszámát is jelöli. 34-féle növénytípus kap itt otthont, köztük banánfa, fikusz, begónia és kentia pálma.
A jógastúdióban hétfőtől vasárnapig lehetőségünk nyílik a test és a lélek ápolására. A lakásstúdió a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus popup-vacsorák lebonyolítására szolgál majd.
Az étterem letisztult, mediterránra hangolt. Friss és egészséges fogások, az ínyencségboltban helyben sütött pékáru és kistermelői élelmiszerek kaphatók.
Az étlapon úgynevezett sharingek is szerepelnek. Bár a magyar konyhára nem jellemző, de a déli népek gasztronómiájának elengedhetetlen alkotóelemei a tapasok, mezzék, azaz apró fogások, előételek, amelyekből az asztal körül ülők együtt csipegethetnek. Az ilyesfajta osztozkodás ad az étkezésnek egy igazán meleg, meghitt baráti hangulatot.
Poisson-Angeli Barbara, a hely megálmodója a megnyitón elmondta: „Az egyszerűségben hiszünk. Egy olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol bárki a természet közelében élvezheti a mediterrán falatokat, jógázhat, ha kedve tartja, vagy akár megvásárolhatja az esti vacsoráravalót, és mindehhez nem kell messzire utaznia vagy kiszakadnia a belvárosból.”
A Twentysix csodálatos légköre és hatalmas növényei közt megbújva eheted az isteni wasabis padlizsánkrémet, citrusos bulgursalátát, édes paradicsomos sült garnélát vagy azt a fűszeres vöröslencsés kencét, amit aszalt paradicsommal koronáznak meg. Utóbbi egyből kedvencünk lett, csak úgy, mint a helyben készült ropogós kovászos kenyér.
Bónuszként, ha ellátogatsz a Twentysixbe, és választasz egy koktélt, akkor annak elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetsz. A Plant a Tree Cocktail különlegessége, hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültetnek a vásárló nevében.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Az egyik gyorsétteremben komoly ára van a buta kérdéseknek
Inkább gondold meg kétszer, mit is akarsz kérdezni.
Masszi- Rigó CsillaLIDL termékvisszahívás: ha vettél ebből a paradicsomból, ne edd meg!
Baj van a paradicsomokkal a Lidl háza táján – két nap szállítmánya érintett a lédig fürtös paradicsomokból, a szállító elnézést kért.
NosaltyEz lesz a 4 legmenőbb diéta 2020-ban
Megvan az elhatározás, hogy ebben az évben megszabadulsz pár kilótól? Összeszedtük, mik lesznek idén a legnépszerűbb diéták, amik segíthetnek ebben.
Liptai LillaNébih: Tévedés, hogy az üvegházi paradicsomot "agyonvegyszerezik"
Miben különbözik a téli paradicsom a nyári, szabadföldi társához képest? A következő cikkben eláruljuk, és azt is, érdemes-e fogyasztani!
Országh Kitti