Megnéztük, mit kínál Ördög Nóráék kisboltja

Friss pékáru és finom kávé - többek közt ezek miatt is érdemes kitérőt tenni Nánásiék kisboltjában. Megnéztük, mit kínál a Nekem a Balaton.

Már a nyitás napján megrohamozták a vendégek Ördög Nóra és Nánási Pál balatoni kisboltját, ami a házaspár nagy álma volt, és a kijárási korlátozás idején végre sikerült megvalósítani. Nem volt kérdés, hogy megnézzük, mit kínálnak Nánásiék Balatonakarattyán, ami egyébként útba esik, akár a déli, akár az északi partra indulunk nyaralni.

Aki még nem járt Balatonakarattyán, annak előre szólunk, hogy az utcák elég szűkösek, így autóval nem árt lassítani és óvatosabban közlekedni a községben. A kisbolthoz érve rögtön feltűnik, hogy a Nekem a Balaton valójában nemcsak egy bolt, hanem sokkal több annál. A hely körül több kisasztal található és napozószékeken pihenhetünk meg, ha épp egy fárasztó utazásból tartunk hazafelé.

Ami miatt érdemes megállni Nánásiéknál, az egyértelműen a kávé. Bevallom, én is kaptam egy tippet valakitől, hogy nagyon finom, így csak amiatt álltam meg, amikor Balatonfüredről tartottam haza Budapestre. Végül a pékárunak sem tudtam ellenállni. A kenyerek és péksütik az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékségből érkeznek. A túrós batyut érdemes megkóstolni a kávé mellé, de a céklás kenyérben sem lehet csalódni.

A kávét nemcsak helyben fogyaszthatjuk, hanem haza is vihetjük, a kisboltban Nekem a Balaton feliratos papírzacskóban megvásárolható. A bolt kínálatában megtalálhatóak a legfontosabb alapélelmiszerek mellett magyar kistermelők, borászok termékei is. A teljesség igénye nélkül, vannak borok a balatonfőkajári Feind Pincészettől és a Kristinus Borbirtokról, csiliszószók a seregélyesi Chilicumtól, vegán mártogatósok a Tunki-tunkitól, szörpök a budakeszi Mayertől, mézek az Ezercsepp Méhészettőlés a gyerekeknek cukormentes nyalókák a Cukorkalandtól.

A kávén, pékárun és nyalókákon túlNekem a Balatonfeliratos vászonszatyrok vagy kenyeres zsákok is beszerezhetőek és már fagyizni is lehet.

Ez is érdekelhet!

1000 forintos lángos, 550 forintos hekk - megnéztük, mennyiért ehetünk idén a Balatonnál

Finom ételekből sincs hiány a balatonakarattyai boltnál. Nánásiék összefogtak Mizsei Jánossal, a Mák Bistro séfjével, és egy pop-up bisztrót is nyitottak Nekem a Balaton mellé. A kis bodega Mák lángost, kacsa taco-t, tojásos nokedlit és madártejet kínál a vendégeknek. Mindezeket elérhető, balatoni árakon fogyaszthatjuk. A mak pop-up kedden zárva van, de szerdától hétfőig 12-től 22 óráig várja az éhes látogatókat.

Több szempontból is érdemes tehát idén megállni Balatonakarattyán, de csakhogy még egy okot említsünk: a magyar tengerre nyíló kilátás sem elhanyagolható.

Nekem a Balaton

Nyitva: minden nap 7-től 21 óráig

Balatonakarattya, Sirály utca - Strand utca sarok

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: Ördög Nóra Instagram

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...