Megmutattuk, hogy süss isteni túrótortát, és őrült finom dél-olasz tésztákat készítettünk

Megmutattuk, miért a répa lesz a kedvenc őszi zöldséged, sós baklavát sütöttünk, és felfedtük a titkot, hogyan marad mindig ropogós a salátád.

  1. 5 fűszer- és zöldségpáros, amik nagyon szeretik egymást
    1.

    5 fűszer- és zöldségpáros, amik nagyon szeretik egymást

    Kedvenc zöldséges ételeink onnan kapják jól ismert és szeretett ízüket, aromájukat és hangulatukat, hogy mindegyikben egy bizonyos fűszert használunk. Kihagyhatatlan fűszer- és zöldségkombinációk következnek.

  2. Megmutatjuk, miért az ezerarcú répa lesz az őszi kedvenced
    2.

    Megmutatjuk, miért az ezerarcú répa lesz az őszi kedvenced

    Régen csak levesekben és főtt köretként használtuk, ma már sütemények és főételek egyik meghatározó alapanyaga a répa, amiből nemcsak sárga van és fehér, a lila és a citromsárga is bőven tartogat ízletes meglepetéseket.

  3. Mert a túrótorta otthon a legfinomabb – így süsd meg!
    3.

    Mert a túrótorta otthon a legfinomabb – így süsd meg!

    Mindannyian ettünk már fűrészpor állagú és ízű túrótortát cukrászdában, viszont otthon általában jobban sikerül. Ezzel a recepttel egészen tutira mehetsz.

  4. A vacsora, amibe csak nyers zöldség kerül, mégis izgalmas
    4.

    A vacsora, amibe csak nyers zöldség kerül, mégis izgalmas

    Ha a nyers zöldségekre gondolunk, elsőre nem biztos, hogy pozitív dolgok futnak át az agyunkon. Pedig meg lehet oldani ezt a „feladatot” izgalmasan is, csupán némi kreativitás kell hozzá. Nos, ebből a cikkből most rengeteg ötletet meríthetünk.

  5. A magas sajttorta és a ropogós kenyér titka ez a sütési technika
    5.

    A magas sajttorta és a ropogós kenyér titka ez a sütési technika

    A különböző sütési funkciók között nem könnyű elnavigálni, főleg akkor, ha nemcsak a beállított funkciókat, hanem a kétkezi, „csináld magad” technikákat is felvesszük a listára. A gőz használatát mégis érdemes kiismerni, mert egyes esetekben elengedhetetlen.

  6. 8 ügyes recept, ami megmenti a fonnyadó zöldfűszereid
    6.

    8 ügyes recept, ami megmenti a fonnyadó zöldfűszereid

    Mindegy, hogy a boltban vesszük cserepestül és csokrostul, vagy az ablakpárkányon növesztjük, a friss zöldfűszerekből valahogy mindig sokkal több van, mint amennyit fel tudunk használni. A lenti ügyes módszerek ezen a problémán segítenek.

  7. Süss sós baklavát, ha a cukorszirup nem a kedvenced
    7.

    Süss sós baklavát, ha a cukorszirup nem a kedvenced

    A közel-keleti édességtől sokan azért ódzkodnak, mert sűrű cukorszirupban úszik, szinte felér egy egész napos nassolással a desszert elfogyasztása. Nekik van most nagyon jó hírem, ugyanis létezik a baklavának sós verziója is, amit biztosan imádni fognak.

  8. Cukkinis spagetti és óriás ravioli – őrület finom dél-olasz házitészták
    8.

    Cukkinis spagetti és óriás ravioli – őrület finom dél-olasz házitészták

    Múlt heti cikkemben mutattam nektek két tradicionális olasz tésztareceptet sok-sok friss paradicsommal, most folytatom a sort egy óriás raviolival és egy cukkinis spagettival, és igen, mindkettő friss, házi tésztával készül, nézzétek!

  9. "Vega vagyok egy húsimádó családban, mégis imádják, amiket főzök"
    9.

    "Vega vagyok egy húsimádó családban, mégis imádják, amiket főzök"

    "Te jó ég, és akkor most mit főzzek neked?!" – hangzik el rengeteg családban, amikor az egyik rokon vagy épp az addig mindenevő – pontosabban jórészt húsimádó – kamasz bejelenti, hogy ezentúl vegetáriánusként szeretne élni. Bármennyire is okozhat nehézségeket az átállás, valójában az egész család nyer azzal, ha van vega vagy épp vegán a családban.

  10. Viszlát, szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád
    10.

    Viszlát, szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád

    A saláta a nem túl tartós fogások közé tartozik, vagyis nem lehet hosszú időn át állni hagyni, mert szottyos lesz, ami már kevésbé étvágygerjesztő. Most viszont felfedték a trükköt, ami segít ezen a problémán.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...