-
1.
5 fűszer- és zöldségpáros, amik nagyon szeretik egymást
Kedvenc zöldséges ételeink onnan kapják jól ismert és szeretett ízüket, aromájukat és hangulatukat, hogy mindegyikben egy bizonyos fűszert használunk. Kihagyhatatlan fűszer- és zöldségkombinációk következnek.
-
2.
Megmutatjuk, miért az ezerarcú répa lesz az őszi kedvenced
Régen csak levesekben és főtt köretként használtuk, ma már sütemények és főételek egyik meghatározó alapanyaga a répa, amiből nemcsak sárga van és fehér, a lila és a citromsárga is bőven tartogat ízletes meglepetéseket.
-
3.
Mert a túrótorta otthon a legfinomabb – így süsd meg!
Mindannyian ettünk már fűrészpor állagú és ízű túrótortát cukrászdában, viszont otthon általában jobban sikerül. Ezzel a recepttel egészen tutira mehetsz.
-
4.
A vacsora, amibe csak nyers zöldség kerül, mégis izgalmas
Ha a nyers zöldségekre gondolunk, elsőre nem biztos, hogy pozitív dolgok futnak át az agyunkon. Pedig meg lehet oldani ezt a „feladatot” izgalmasan is, csupán némi kreativitás kell hozzá. Nos, ebből a cikkből most rengeteg ötletet meríthetünk.
-
5.
A magas sajttorta és a ropogós kenyér titka ez a sütési technika
A különböző sütési funkciók között nem könnyű elnavigálni, főleg akkor, ha nemcsak a beállított funkciókat, hanem a kétkezi, „csináld magad” technikákat is felvesszük a listára. A gőz használatát mégis érdemes kiismerni, mert egyes esetekben elengedhetetlen.
-
6.
8 ügyes recept, ami megmenti a fonnyadó zöldfűszereid
Mindegy, hogy a boltban vesszük cserepestül és csokrostul, vagy az ablakpárkányon növesztjük, a friss zöldfűszerekből valahogy mindig sokkal több van, mint amennyit fel tudunk használni. A lenti ügyes módszerek ezen a problémán segítenek.
-
7.
Süss sós baklavát, ha a cukorszirup nem a kedvenced
A közel-keleti édességtől sokan azért ódzkodnak, mert sűrű cukorszirupban úszik, szinte felér egy egész napos nassolással a desszert elfogyasztása. Nekik van most nagyon jó hírem, ugyanis létezik a baklavának sós verziója is, amit biztosan imádni fognak.
-
8.
Cukkinis spagetti és óriás ravioli – őrület finom dél-olasz házitészták
Múlt heti cikkemben mutattam nektek két tradicionális olasz tésztareceptet sok-sok friss paradicsommal, most folytatom a sort egy óriás raviolival és egy cukkinis spagettival, és igen, mindkettő friss, házi tésztával készül, nézzétek!
-
9.
"Vega vagyok egy húsimádó családban, mégis imádják, amiket főzök"
"Te jó ég, és akkor most mit főzzek neked?!" – hangzik el rengeteg családban, amikor az egyik rokon vagy épp az addig mindenevő – pontosabban jórészt húsimádó – kamasz bejelenti, hogy ezentúl vegetáriánusként szeretne élni. Bármennyire is okozhat nehézségeket az átállás, valójában az egész család nyer azzal, ha van vega vagy épp vegán a családban.
-
10.
Viszlát, szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád
A saláta a nem túl tartós fogások közé tartozik, vagyis nem lehet hosszú időn át állni hagyni, mert szottyos lesz, ami már kevésbé étvágygerjesztő. Most viszont felfedték a trükköt, ami segít ezen a problémán.
Megmutattuk, hogy süss isteni túrótortát, és őrült finom dél-olasz tésztákat készítettünk
Megmutattuk, miért a répa lesz a kedvenc őszi zöldséged, sós baklavát sütöttünk, és felfedtük a titkot, hogyan marad mindig ropogós a salátád.