Megmutatjuk, milyen kávéspohárból kellene innotok egy műanyagmentes világban

Egy távoli kis kávézóban már feltalálták a spanyol viaszt, a feketét pedig nem műanyag- és papírpohárban szolgálják fel, egy sokkal finomabb megoldást választottak. 

A kairói Khan El Bon nevű kávézóban különleges módon óvják a környezetet az ott dolgozók, a kávékat ugyanis (legyen szó helyben fogyasztott vagy elviteles feketéről) ehető pohárban szolgálják fel a hely baristái - írja a sokszínű vidék.

Ez a mutatós kis pohár egyelőre csak presszókávé méretben kapható, belsejét csokoládéval édesítették, a csésze pedig teljes egészében ehető, így olyan, mintha a kávéhoz egyben sütemény is járna, ráadásul még felesleges hulladékot sem hagyunk magunk után.

Nem ez az első és egyetlen kezdeményezés a műanyagfelhasználás csökkentésére, egy indiai cég ugyanis kölesből, rizsből és búzából gyártja evőeszközeit, melyek szintén 100%-ban ehetőek. MagyarországonBadacsonylábdihegytermelői piacán a felszolgált étel mellett a tányért is elfogyaszthatjuk.

Bár kis lépés ez az embernek, egy-egy ilyen kezdeményezés akár világméretűvé is kinőhetné magát.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via sokszínű vidék, sceneeats

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...