Meglepő természetes anyagból készülhet a Coca-Cola, a Danone és a Carlsberg palackja

Reméljük, nemsokára a saját kezünkkel is foghatjuk ezeket a gyorsan lebomló, 100% növényi eredetű palackokat, mert már nagyon unjuk a sok műanyagot.

A műanyagpalack-krízisről nem lehet eleget beszélni, mi is megtettük már párszor. Az eldobható, több száz év alatt lebomló plasztik tárgyak milliárdjainak a Földről való kiűzetése viszont sajnos még mindig várat magára - főleg ilyen döntések mellett.

via GIPHY

A nagyobb cégek viszont hálisten', úgy tűnik, próbálnak cselekedni és váltani, így van ezzel a holland Avantium is, amely a Coca-Cola, a Carlsberg és a Danone támogatásával kifejlesztett egy növény alapú "műanyagot", ami megoldást nyújthat a fosszilis alapú PET-palack és műanyag szemét problémájára - írja a bored panda.

Ez is kapcsolódik:

Megkérdeztük a Starbucksot meg a Mcdonald's-ot, hogy állnak most a műanyagbetiltással

Az Avantium által fejlesztett, 100% növényi alapú műanyagpótló a cukorrépából, kukoricából és búzából kinyert cukorból épül fel, és komposztálóban egy éven belül teljes mértékben lebomlik.

Ez az új anyag teljesen fenntartható a környezet számára, hiszen előállítása nem igényel fosszilis üzemanyagot, újrafelhasználható, sőt, sima körülmények között is jóval hamarabb (pár év alatt) lebomlik, mint plasztik társai - magyarázza Tom Van Aken, cégvezető.

A Carlsberg vezetősége pedig már most nyilatkozott, elmondásuk szerint minden csomagolásukat fokozatosan le fogják cserélni ezekre a 100% növényi eredetű üvegekre.

A tervek szerint az új, környezetbarát palackozott italok 2023-re kerülhetnek a boltok polcaira. Várjuk!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...