Nem csoda, hogy a csípős szósz az egyik kedvenc ételízesítőnk, hiszen szinte bármilyen ételt fel lehet vele dobni. Az már tudjuk, hogy tökéletesen illik a csirkeszárnyhoz, ám remek kiegészítője lehet a kevésbé nyilvánvaló harapnivalóknak és ételeknek is. Ha például könnyebb fogásokra, például gyümölcsökre tesszük, akkor érdemes egy könnyedebb és savasabb csípős szószt (akár citrus-, akár ecetalapút) választani. És most azt is megmutatjuk, hogy mely ételekkel párosul meglepően jól a csípős íz.
Íme 5 meglepő étel, ami egyszerűen fenséges csípős szósszal
1.) Gyümölcs
A csípős szószból és az általunk választott gyümölcsökből egy tökéletes édes és pikáns ételkombinációt tudunk készíteni. A szósz különösen jól működik a citrusfélékkel, például a naranccsal és a pomelóval. Sőt, akár a mangó, alma vagy a görögdinnye is illik hozzá. Bármelyiket is választjuk, a legvégén egy kellemesen frissítő harapnivalót kapunk majd.
3.) Popcorn
A vajas vagy sajtos pattogatott kukorica és a fűszeres csípős szósz igazán ütős kombót alkot! A szószban található kapszaicin hatására endorfinok, vagy más néven boldogsághormonok keletkeznek, amitől vidáman majszolhatjuk majd ezt a finomságot!
2.) Fagylalt
Ki mondta, hogy nem lehet a csípős szószokat desszerttel kombinálni? Ehhez először is próbáljunk egy olyan csípős szószt választani, amely egyszerű összetevőket tartalmaz. Ilyen lehet például egy sima chili szósz, vagy mondjuk a mangó habanero. Variáljuk a vaníliafagylaltot az említett szószok egyikével, sőt a tejmentes, mangó-, ananász- vagy kókuszsorbet-t is kipróbálhatjuk velük.
5.) Tojás
A tojás, bár tápláló és finom, azért sokszor segítségre szorul az ízek és aromák terén. De szerencsére a csípős szósz frissessége egyszerű módja annak, hogy merész ízt adjunk az egyébként egyszerű tojásos ételekhez. Készíthetünk egy jó nagy tál shakshukát, amit aztán megbolondíthatunk egy kevés pikáns szósszal, de a sima rántotta vagy a főtt tojás is meghálálja az extra ízt!
Még több konyhai tipp vár rád: