5 meglepő étel, ami egyszerűen fenséges csípős szósszal

Eljött az ideje, hogy előszedjük a konyhaszekrényben vagy a hűtőben felejtett csípős szószunkat, és végre valami emlékezetes harapnivalót készítsünk vele. Most mutatunk pár nem túl hétköznapi ötletet is ehhez!

Nem csoda, hogy a csípős szósz az egyik kedvenc ételízesítőnk, hiszen szinte bármilyen ételt fel lehet vele dobni. Az már tudjuk, hogy tökéletesen illik a csirkeszárnyhoz, ám remek kiegészítője lehet a kevésbé nyilvánvaló harapnivalóknak és ételeknek is. Ha például könnyebb fogásokra, például gyümölcsökre tesszük, akkor érdemes egy könnyedebb és savasabb csípős szószt (akár citrus-, akár ecetalapút) választani. És most azt is megmutatjuk, hogy mely ételekkel párosul meglepően jól a csípős íz.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...