A hagyományos húsok és zöldségek mellett érdemes feldobni a kertipartit némi különlegességgel is, és felvágni a haverok vagy a család előtt, hogy te ilyet is tudsz. Az alábbi ételeket nyugodtan rádobhatod a grillre a hagyományos menü mellé.
Tök
A tök nagyon finom tud lenni grillezve. A cukkinivel együtt fogyasztva különösen finom lehet, ez pedig már egyébként is grill-alapkellék, így nagyon sokat nem is kell variálni. A tököt is elég megsózni, megborsozni, és egy kis olívaolajjal megszórni, ha pedig igazán extra szeretnél lenni, még melegen egy kis parmezánnal is megszórhatod.
Édesburgonya
Ahogy a hagyományos krumplit, úgy az édesburgonyát is lehet, sőt, érdemes is grillezni. Az édeskrumpli rendszerint nehezebben sül, mint a sima, ezért akkor teszed jól, ha vékonyabb szeletekre vágod, megolajozod, és 10-15 percen keresztül sütöd. Ha egy kicsit odakap, azzal sincs semmi gond, az íze menni fog az édesburgonya egyébként is édeskés zamatához.
Répa
A hagyományos zöldségek (paprika, paradicsom, cukkini, gomba) mellett a répát is meg lehet grillezni, nagyon finom köret válhat belőle. Először hámozd meg őket, majd grillezd közepes hőfokon 8-10 percig. Az olajozás itt is elengedhetetlen, de használhatsz vajat is, ez ad majd egy kis plusz ízt a végeredményhez. Rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítsd, remekül fognak menni a fűszer ízei a répa természetes édességéhez.
Karfiol
Újabb zöldség áll be a sorba: a karfiol nemcsak rizspótléknak jó, hanem grillezve nagyon finom a húsok mellé is. A karfiol azért ideális grillen sütve, mert nagyon jól magába szívja a füstös ízt, és úgy puhul, hogy közben nem esik szét. Vágd szét a karfiolfejet vastag „steakdarabokra”, olajozd és fűszerezd meg őket, majd 10 percet süsd mindegyik oldalukat. Érdemes őket úgy ízesíteni, mintha valódi steakek lennének. Vagy süsd meg egészben a rácson!
Dinnye
Valószínűleg a felsorolásból ez az egyik leginkább meglepő, de a dinnye nagyon finom grillezve – főleg, ha salátákba akarod tenni, és kicsit fel akarsz vágni a vendégek előtt vele. 2-3 perc elég egy-egy szeletnek, hogy megpiruljon. Ha salátába szeretnéd rakni, vagy hús mellé fogyasztanád, akár meg is sózhatod, a grill füstje és a só ugyanis olyan zamatot ad a gyümölcsnek, amit nagyon nehéz elképzelni – de ha egyszer megkóstolod, nem fogsz tudni leállni vele.
Még több grill: