Meglepő, de ezeket az ételeket is grillezheted

Itt a grillszezon, ilyenkor még az is előveszi a szakácstudását, aki egyébként nem nagyon szeret sütögetni. A hagyományos menüt mindenki ismeri, de fogadjunk, hogy az alábbi ételek közül legalább néhányról te sem tudtad, hogy simán mehet a grillre a pácolt husi mellé.

A hagyományos húsok és zöldségek mellett érdemes feldobni a kertipartit némi különlegességgel is, és felvágni a haverok vagy a család előtt, hogy te ilyet is tudsz. Az alábbi ételeket nyugodtan rádobhatod a grillre a hagyományos menü mellé.

Tök

A tök nagyon finom tud lenni grillezve. A cukkinivel együtt fogyasztva különösen finom lehet, ez pedig már egyébként is grill-alapkellék, így nagyon sokat nem is kell variálni. A tököt is elég megsózni, megborsozni, és egy kis olívaolajjal megszórni, ha pedig igazán extra szeretnél lenni, még melegen egy kis parmezánnal is megszórhatod.

Édesburgonya

Ahogy a hagyományos krumplit, úgy az édesburgonyát is lehet, sőt, érdemes is grillezni. Az édeskrumpli rendszerint nehezebben sül, mint a sima, ezért akkor teszed jól, ha vékonyabb szeletekre vágod, megolajozod, és 10-15 percen keresztül sütöd. Ha egy kicsit odakap, azzal sincs semmi gond, az íze menni fog az édesburgonya egyébként is édeskés zamatához.

Répa

A hagyományos zöldségek (paprika, paradicsom, cukkini, gomba) mellett a répát is meg lehet grillezni, nagyon finom köret válhat belőle. Először hámozd meg őket, majd grillezd közepes hőfokon 8-10 percig. Az olajozás itt is elengedhetetlen, de használhatsz vajat is, ez ad majd egy kis plusz ízt a végeredményhez. Rozmaringgal, kakukkfűvel ízesítsd, remekül fognak menni a fűszer ízei a répa természetes édességéhez.

Karfiol

Újabb zöldség áll be a sorba: a karfiol nemcsak rizspótléknak jó, hanem grillezve nagyon finom a húsok mellé is. A karfiol azért ideális grillen sütve, mert nagyon jól magába szívja a füstös ízt, és úgy puhul, hogy közben nem esik szét. Vágd szét a karfiolfejet vastag „steakdarabokra”, olajozd és fűszerezd meg őket, majd 10 percet süsd mindegyik oldalukat. Érdemes őket úgy ízesíteni, mintha valódi steakek lennének. Vagy süsd meg egészben a rácson!

Dinnye

Valószínűleg a felsorolásból ez az egyik leginkább meglepő, de a dinnye nagyon finom grillezve – főleg, ha salátákba akarod tenni, és kicsit fel akarsz vágni a vendégek előtt vele. 2-3 perc elég egy-egy szeletnek, hogy megpiruljon. Ha salátába szeretnéd rakni, vagy hús mellé fogyasztanád, akár meg is sózhatod, a grill füstje és a só ugyanis olyan zamatot ad a gyümölcsnek, amit nagyon nehéz elképzelni – de ha egyszer megkóstolod, nem fogsz tudni leállni vele.

Meglepő, de ezeket az ételeket is grillezheted

Még több grill:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...