Megkóstoltam a KFC újdonságát, és maradok inkább a rántott csirkénél

Régóta szemezgettünk már egymással, most eljött a nagy találkozás, és kóstolás ideje.

Szeptemberben jelent meg a magyar piacon a KFC új terméke: a Chizza. Mivel hetek óta ezt tolták úton útfélen, különböző hirdetések formájában az arcomba, ezért feláldoztam magam, és betértem a Corvin Plázába, hogy megkóstoljam ezt a csodát. Tudom, most mindenki azzal jön majd, hogy a KFC egészségtelen, meg drága, de mindennek adni kell egy esélyt.

A Chizzát két méretben (20 és 26 centi átmerőjű), és kétfajta ízesítésben (Itália és Ibéria) lehet kapni. Az áruk változó, a 20 centis 1290 forint, menüben pedig akár 2990 forint is lehet, ha a 26 centis változatot kérjük. Én végül a 20 centis Itália mellett döntöttem.

A csomagolás designja egyébként tetszik, tényleg hasonlít egy pizzás dobozkára. A belsőnek pedig a reklámplakátok, és különböző hirdetések alapján ilyennek kellett volna lennie...

Guszta? Szerintem az... Helyette viszont ezt kaptam:

Erre ez volt a reakcióm...

via GIPHY

Jó, tudom, a többi terméknél is így van ez, a fotón minden étel szebbnek látszik, mint amilyen a valóságban, de azért ez elég sovány vigasz volt. A fűszert a tetején nem tudtam értelmezni. Na mindegy, "lehet az íze jobb lesz" - gondoltam én naivan.

Korábban több ismerőstől azt hallottam, hogy a chizzának semmi köze a pizzához, igazából a csirke és a cheddar sajt dominál benne, ráadásul két tortillalap közé van szorítva minden. Ezzel nem is lett volna gond. Az Itália Chizza azonban csak nyomokban tartalmazott csirkét és cheddar sajtot, helyette viszont volt benne azonosítatlan minőségű, kissé fura gomba és tömérdek mennyiségű oregánó. A tortilla sem látott túl sok sajtot. Megemlíteném, hogy korábban kóstoltam a KFC qurritóját, ami sokkal jobban ízlett.

Az Itália Chizza elpusztítása után már nem mertem megpróbálkozni az Ibéria változattal, talán majd legközelebb, helyette viszont rendeltem egyet a gyorsétterem őszi, fűszeres sütőtökös shake-jéből. Megint ne menjünk bele abba, hogy ez mennyire egészséges, és mennyire cukros, csak az ízre koncentráltam.

A shake finom volt, szerencsére nem volt túl édes, ami viszont fura volt, hogy sárgadinnyés mellékízt éreztem a kóstoláskor. Lehet, hogy a sok oregánónak volt köszönhető. Mindenesetre, ha KFC-be tévednék, akkor maradok a rántott csirkéknél.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...