Megkívántad ezeket a ragyogó és guszta jégkrémeket? Mi inkább azt mondjuk, csak óvatosan velük!

Ezek a pálcikás fagyik nem az érett őszibaracktól rózsaszínűek vagy az áfonyától lilák. Érdemes kétszer is meggondolni, beléjük harapsz-e. Mi szóltunk!

Az angolul "ice-lollies"-nak vagy "ice-pops"-nak nevezett nassolnivaló egy jégalapú desszert, amit egy pálcikáról szopogathatunk le - Budapesten az általunk is bemutatott Anjuna Ice Pops-nál te is vásárolhatsz sokféle ízesítésű pálcikás fagyit. Ezen az idén különösen népszerű műfajon csavartak egyet tajvani formatervező-tanulók.

A szigetország nagy kikötő- és iparvárosainak folyói, tengerpartjai különösen szennyezettek. A diákok mintát vettek a koszos vízből, és nyalókaformába öntve a mérgező folyadékot, zavarbaejtően szép álfagyikat készítettek - írja a The Guardian.

Az ételre utaló forma és a látható kosz kontrasztja meghökkentő, figyelemfelkeltő.

A diákok szép csomagolással tették még izgalmasabbá a projektet és még erősebbé az üzenetet.

Ilyen szép csomagolást kaptak a koszfagyik

Hung Yi-Chen a Los Angeles Timesnak elmondta, a projekt célja az volt, hogy emlékezetes és hatásos módon hívják fel a figyelmet a vízszennyezés kérdésére.

Száz helyen vettek mintát a diákok, és ennek megfelelően száz kis álfagyit készítettek. A legszennyezettebbnek Keelung város kikötője bizonyult, ahol 140 kiömlőnyílásból zúdul az ipari és háztartási szennyvíz a tengerbe. Ráadásképpen a hajókból is sok szemét kerül a vízbe.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nincs felesleges alapanyag! - Anthony Bourdain egész estés dokumentumfilmet készített

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...