Megint halálos áldozatokat követelt a mochi - megéri ez?

Döbbenet, de ismét több halálos áldozatot követelt szilveszterkor a japánok egyik kedvenc édessége, a ragacsos-nyúlós mochi. Nem tanulnak.

Évről évre jönnek a hírek, hogy az egész évben, de szilveszterkor jóval nagyobb dózisban fogyasztott tradícionális japán édességnek "hála" emberek halnak meg - egyszerűen torkukon akad a ragacsos, nehezen lenyelhető rizslisztes mochi. Idén egy 81 illetve egy 60 éves férfi volt az áldozat, de további kilenc, 28 és 89 év közötti ember került kórházba vasárnap - utóbbiak túlélték.

Úgy tűnik, a többször figyelmeztetések ellenére - miszerint érdemes a gombócot kisebb darabokra vágni fogyasztás előtt, hiszen a fulladás valóban gyakori, főleg az idősebbek körében - sem sikerül megúszni a szomorú végkimenetelű mochizást.

Aki ennek ellenére kipróbálná - katt a képre, és nyílik a recept:

Mochirecept itt!

A kérdés idén is ugyanaz: vajon megér ennyit egy édesség?

Ezeket olvastad már?

cikk via index, fotó flickr/Aram Kudurshian

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...