Megint halálos áldozatokat követelt a mochi - megéri ez?

Döbbenet, de ismét több halálos áldozatot követelt szilveszterkor a japánok egyik kedvenc édessége, a ragacsos-nyúlós mochi. Nem tanulnak.

Évről évre jönnek a hírek, hogy az egész évben, de szilveszterkor jóval nagyobb dózisban fogyasztott tradícionális japán édességnek "hála" emberek halnak meg - egyszerűen torkukon akad a ragacsos, nehezen lenyelhető rizslisztes mochi. Idén egy 81 illetve egy 60 éves férfi volt az áldozat, de további kilenc, 28 és 89 év közötti ember került kórházba vasárnap - utóbbiak túlélték.

Úgy tűnik, a többször figyelmeztetések ellenére - miszerint érdemes a gombócot kisebb darabokra vágni fogyasztás előtt, hiszen a fulladás valóban gyakori, főleg az idősebbek körében - sem sikerül megúszni a szomorú végkimenetelű mochizást.

Aki ennek ellenére kipróbálná - katt a képre, és nyílik a recept:

Mochirecept itt!

A kérdés idén is ugyanaz: vajon megér ennyit egy édesség?

Ezeket olvastad már?

cikk via index, fotó flickr/Aram Kudurshian

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...