Megható levelet írt a magyar étteremtulajdonos a koronavírussal kapcsolatban

Zsidai Roy több sikeres étterem vezetőjeként komoly lépésre szánta el magát, és ideiglenesen bezáratta minden éttermét. A jelenlegi helyzetről nyílt levélben nyilatkozott.

Sorra zárnak be a magyar éttermek a koronavírus terjedése miatt. Az Operatív törzs hétfői határozata szerint az éttermek és a kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva, de a vírus továbbterjedésének elkerülése végett egyre több étterem vezetője dönt úgy, hogy korlátlan időre bezárja kapuit vendégei előtt.
Ezt a nehéz döntést hozta meg most Zsidai Roy is, aki számos sikeres éttermet, többek között a Spílert, a Pierrot éttermet, a Jamie Oliver's Italian-t vagy a Baltazárt is évek óta sikeresen üzemelteti. Az étteremtulajdonos nyílt levélben közölte döntését, mindenkit bizakodásra és türelemre intve a következő időszakban.
Kedves Barátaim!
Reggel, ahogy felébredtem, egy teljesen új világban találtam magam. Szomorú nap ez az életünkben, hiszen mától minden éttermünk korlátlan ideig zárva tart.
38 éves cégcsoportunk sok fundamentális történelmi és piaci változáson túl van már. Szüleim megküzdöttek a szocializmus nehézségeivel, majd éltek a rendszerváltás lehetőségeivel, megküzdöttünk a '90-es évek gazdasági válságkezeléseivel, az 1999-es valutaválsággal, a 2000-es dotcom lufi kipukkanással, és pont egy évvel azután, hogy tele lelkesedéssel, elszántsággal és tervvel a családi vállalkozáshoz csatlakoztam, megérkezett az évszázad válsága, a 2008-as pénzügyi világválság is. Megküzdöttünk a nehézségekkel és túléltük azokat.
Felelős családi vállalkozásként tele vagyunk reménnyel és bizakodással, hogy a mostani válságot is a lehető legkevesebb kárral vészeljük át, és kollégáinkkal együtt újult erővel nyithatjuk ki újra éttermeinket, és dolgozhatunk tovább azon, hogy vendégeinket elkápráztassuk és Budapest újra Európa egyik legnépszerűbb, legmenőbb városa legyen a világ szemében.
Bizakodjunk, tartsunk össze, vigyázzunk az idősekre és legyünk türelmesek!
Amikor vége a járványnak, biztosan számíthatnak arra, hogy mi itt leszünk, és ugyanúgy mint eddig, teljes tudásunkkal és szívünkkel a legcsodásabb vendégélmény nyújtásán fogunk dolgozni!
Barátsággal,
Roy
Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen hatással lesz a következő időszak a vendéglátóiparra, a témával kapcsolatban azonban több szakembert is megkérdeztünk, az előrejelzésekről itt olvashattok.

címlap: Facebook/ Jamie Oliver's Italian Budapest

Legújabb receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...