Megható levelet írt a magyar étteremtulajdonos a koronavírussal kapcsolatban

Zsidai Roy több sikeres étterem vezetőjeként komoly lépésre szánta el magát, és ideiglenesen bezáratta minden éttermét. A jelenlegi helyzetről nyílt levélben nyilatkozott.

Sorra zárnak be a magyar éttermek a koronavírus terjedése miatt. Az Operatív törzs hétfői határozata szerint az éttermek és a kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva, de a vírus továbbterjedésének elkerülése végett egyre több étterem vezetője dönt úgy, hogy korlátlan időre bezárja kapuit vendégei előtt.
Ezt a nehéz döntést hozta meg most Zsidai Roy is, aki számos sikeres éttermet, többek között a Spílert, a Pierrot éttermet, a Jamie Oliver's Italian-t vagy a Baltazárt is évek óta sikeresen üzemelteti. Az étteremtulajdonos nyílt levélben közölte döntését, mindenkit bizakodásra és türelemre intve a következő időszakban.
Kedves Barátaim!
Reggel, ahogy felébredtem, egy teljesen új világban találtam magam. Szomorú nap ez az életünkben, hiszen mától minden éttermünk korlátlan ideig zárva tart.
38 éves cégcsoportunk sok fundamentális történelmi és piaci változáson túl van már. Szüleim megküzdöttek a szocializmus nehézségeivel, majd éltek a rendszerváltás lehetőségeivel, megküzdöttünk a '90-es évek gazdasági válságkezeléseivel, az 1999-es valutaválsággal, a 2000-es dotcom lufi kipukkanással, és pont egy évvel azután, hogy tele lelkesedéssel, elszántsággal és tervvel a családi vállalkozáshoz csatlakoztam, megérkezett az évszázad válsága, a 2008-as pénzügyi világválság is. Megküzdöttünk a nehézségekkel és túléltük azokat.
Felelős családi vállalkozásként tele vagyunk reménnyel és bizakodással, hogy a mostani válságot is a lehető legkevesebb kárral vészeljük át, és kollégáinkkal együtt újult erővel nyithatjuk ki újra éttermeinket, és dolgozhatunk tovább azon, hogy vendégeinket elkápráztassuk és Budapest újra Európa egyik legnépszerűbb, legmenőbb városa legyen a világ szemében.
Bizakodjunk, tartsunk össze, vigyázzunk az idősekre és legyünk türelmesek!
Amikor vége a járványnak, biztosan számíthatnak arra, hogy mi itt leszünk, és ugyanúgy mint eddig, teljes tudásunkkal és szívünkkel a legcsodásabb vendégélmény nyújtásán fogunk dolgozni!
Barátsággal,
Roy
Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen hatással lesz a következő időszak a vendéglátóiparra, a témával kapcsolatban azonban több szakembert is megkérdeztünk, az előrejelzésekről itt olvashattok.

címlap: Facebook/ Jamie Oliver's Italian Budapest

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...