Megható környezettudatos döntést hoztak a diákok ebben a magyar középiskolában

Egy székesfehérvári középiskola azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy száműzték a műanyag poharakat és mindenki a saját bögréjét használja a suliban. 

Szerencsére egyre több környezettudatos megmozdulásról hallunk, nemrég megírtuk, hogy egy ausztrál iskolában hazaviszik magukkal a nem újrahasznosítható szemetet a diákok, és egyre több helyen mellőzik a műanyagzacskók használatát is.

Nagy öröm, hogy hazai pozitív példát is felmutathatunk, ugyanis a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium mostanra teljesen megszüntette a műanyag poharak használatát az iskola terültén - írta meg a Sokszínű Vidék.

Az emlékeinkben az óvodákban és bölcsődékben régen teljesen bevett gyakorlat volt, hogy magunkkal vittünk egy bögrét, de középiskolában még nem volt jellemző, ami most, hiszen "saját bögrerendszert" vezettek be. Az ötlet még a büfés Ibolya néni fejéből pattant ki, és már 20 éve elindult, mára pedig keresve sem találnánk az iskola területén műanyag poharakat.

A Fehérvári TV riportjában még többet tudhattok meg a remekül működő fejlesztésről:

Az iskolabögre kezdeményezés nemcsak rendkívül kedves, de környezettudatos és praktikus is. A diákok bármikor a büfében hagyhatják a bögréiket, ebbe kérhetik a megrendelt italokat és használat után elmossák őket, továbbá hosszútávon megőrzik nekik.

Az idei tanévet 200 db bögrével indították, a környezettudatos döntés reméljük más iskolákat is inspirál majd.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...