Miért imádja Meghan Markle is a gombalattét?

Meghan Markle mindig is szívesen támogatta azokat a vállalkozásokat, amelyeket nők irányítanak – így történhetett, hogy ő lett a superfood-lattékra spezializálódó Clevr első befektetője.

A Clevr egyik alapítója, Hannah Mendoza egy Instagram-videóban mesélte el a történetüket: 2016-ban a saját konyhájukból indult útjára az ötlet, ma pedig már olyan befektetőik vannak, mint Meghan Markle, és olyanok isszák a termékeiket, mint Oprah Winfrey. De mit is tudnak ezek a Clevr-italporok, ami miatt ugrásszerűen megnőtt a népszerűségük?

Mendoza és az alapítótársa olyan superfood-latteporokat készít, amelyek növényi alapúak, és a világ minden tájáról származó holisztikus fűszereket, növényeket tartalmaznak. Így olyan italokat készíthetünk belőlük, amelyek tökéletesen helyettesítenek egy csésze kávét vagy teát, miközben számos problémán segíthetnek a stressztől kezdve az álmatlanságig. A sokféle Clevr-készítmény között található matcha- és chai-ital, de létezik arany tejes változat, és természetesen a már említett gombalatte is.

Gombalatte – miért is jó nekünk?

A különböző gombatípusok már régóta előkelő helyen szerepelnek a wellness-iparban, hiszen a bőrápolási cikkektől kezdve a táplálékkiegészítőkig számtalan termékben megtalálhatóak – most már a reggeli kávénkban is.

A Clevr keverékében szerepet kapnak a gombákban található természetes nootrópok. Ezek segítik az agy egészségét, javítják az immunitást, de pozitív hatással vannak a memóriára és a hangulatra is, miközben a többi növényi összetevő – például az ashwagandha – képes csökkenteni a stresszt. De a nootrópok egyes típusai még sejtvédő hatással is bírnak, hiszen felveszik a harcot a káros szabad gyökökkel szemben.

Mindezek mellett egy csésze gombalattét még a bőrünk is megköszön majd, hiszen csökkentheti a bőrpírt és az irritációt, antioxidáns tulajdonságai pedig megvédik a külső védelmi vonalunkat a környezeti agresszoroktól.

Ráadásul ez a különleges ital úgy biztosítja a fent felsorolt előnyöket, hogy közben nem hozza magával a kávétól megszokott olyan mellálhatásokat, mint a koffein által okozott szorongás vagy remegés. Nem is csoda tehát, hogy ilyen sokan esküsznek erre az újfajta megközelítésre!

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...