Miért imádja Meghan Markle is a gombalattét?

Meghan Markle mindig is szívesen támogatta azokat a vállalkozásokat, amelyeket nők irányítanak – így történhetett, hogy ő lett a superfood-lattékra spezializálódó Clevr első befektetője.

A Clevr egyik alapítója, Hannah Mendoza egy Instagram-videóban mesélte el a történetüket: 2016-ban a saját konyhájukból indult útjára az ötlet, ma pedig már olyan befektetőik vannak, mint Meghan Markle, és olyanok isszák a termékeiket, mint Oprah Winfrey. De mit is tudnak ezek a Clevr-italporok, ami miatt ugrásszerűen megnőtt a népszerűségük?

Mendoza és az alapítótársa olyan superfood-latteporokat készít, amelyek növényi alapúak, és a világ minden tájáról származó holisztikus fűszereket, növényeket tartalmaznak. Így olyan italokat készíthetünk belőlük, amelyek tökéletesen helyettesítenek egy csésze kávét vagy teát, miközben számos problémán segíthetnek a stressztől kezdve az álmatlanságig. A sokféle Clevr-készítmény között található matcha- és chai-ital, de létezik arany tejes változat, és természetesen a már említett gombalatte is.

Gombalatte – miért is jó nekünk?

A különböző gombatípusok már régóta előkelő helyen szerepelnek a wellness-iparban, hiszen a bőrápolási cikkektől kezdve a táplálékkiegészítőkig számtalan termékben megtalálhatóak – most már a reggeli kávénkban is.

A Clevr keverékében szerepet kapnak a gombákban található természetes nootrópok. Ezek segítik az agy egészségét, javítják az immunitást, de pozitív hatással vannak a memóriára és a hangulatra is, miközben a többi növényi összetevő – például az ashwagandha – képes csökkenteni a stresszt. De a nootrópok egyes típusai még sejtvédő hatással is bírnak, hiszen felveszik a harcot a káros szabad gyökökkel szemben.

Mindezek mellett egy csésze gombalattét még a bőrünk is megköszön majd, hiszen csökkentheti a bőrpírt és az irritációt, antioxidáns tulajdonságai pedig megvédik a külső védelmi vonalunkat a környezeti agresszoroktól.

Ráadásul ez a különleges ital úgy biztosítja a fent felsorolt előnyöket, hogy közben nem hozza magával a kávétól megszokott olyan mellálhatásokat, mint a koffein által okozott szorongás vagy remegés. Nem is csoda tehát, hogy ilyen sokan esküsznek erre az újfajta megközelítésre!

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...