Ha szereted a Fekete-erdő tortát, ez a pohárkrém szerelem lesz

A Fekete-erdő torta egy klasszikus édesség, ami a meggyszezon alatt még nagyobb népszerűségnek örvendhet. Hogy a nyarat igazán feldobjuk egy ütős, mégis egyszerű desszerttel, pohárnyira kicsinyítettük a német desszertet.

A németországi erdőről elnevezett édesség rögtön megalkotása után hatalmas népszerűségnek örvendett, és ez talán a mai napig sem csitult. Büszkén vállalja nevét a legismertebb torták között, olyannyira, hogy az eredeti cukrászda városában, Tribergben még saját ünnepnapot is szenteltek neki, június 13-át.

A meggyszezon örömére mi is visszanyúltunk a süteményhez, azonban nem torta, hanem pohárkrém formájában készítettük el, hogy igazán könnyed és nyárias desszertet varázsoljunk belőle. Elkészítésének fürgeségét egyedül a friss meggy magozása árnyékolhatja be, a végeredmény azonban kárpótol mindenért!

Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém - Recept itt!

A kakaós piskóta hozzávalói:

4 db tojás, 100 g porcukor, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 100 g finomliszt

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a sót, egy kevés vaníliaaromát, majd az átszitált kakaóport és lisztet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A piskóta masszáját oszlassuk szét a tepsiben, és süssük készre kb. 20 perc alatt.

Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém - Recept itt!

A meggyragu hozzávalói:

500 g meggy kimagozva, 80 g porcukor, 2 tk vanília aroma, 3 ek meggylikőr

Elkészítés:

A meggyet mossuk meg, szedjük le a szárát, és magozzuk ki. Kimagozás után öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el melegíteni. Főzzük addig, amíg sűrűbb, sziruposabb ragut nem kapunk, ez kb. 5-10 perc.

Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém - Recept itt!

A habos rétegek hozzávalói:

500 ml habtejszín, 250 g mascarpone, 100 g porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 100 g étcsokoládé

Elkészítés:

Egy kevés habtejszínt (100-150 ml) kezdjünk el melegíteni gőz fölött. Adjuk hozzá a felaprított étcsokit, majd olvasszuk bele a tejszínbe, hogy egynemű állagot kapjunk.

Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ha már szobahőmérsékletű, keverjük össze a mascarponéval. Ha szeretnénk, lazíthatjuk a réteget egy kevés felvert tejszínhabbal.

A habtejszín maradékát verjük keményre a vaníliás cukorral és a cukorral.

Befejezésként kanalazzunk a pohárba a csokis, mascarponés krémből, a tetejét pedig díszítsük meggydarabokkal és reszelt csokival.

Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém - Recept itt!

Az összeállítás hozzávalói:

8 ek meggylikőr, 25 g étcsokoládé

Összeállítás:

Ha minden hozzávaló elkészült, indulhat a rétegezés.

Először a frissen sült, de már kihűlt piskótából rakjunk a pohár aljára. Rajtunk múlik, hogy a pohár szájával vágott, kör alakú piskótát vagy a belemorzsolását választjuk. Öntsünk rá egy evőkanál meggylikőrt.

Ezután következhet a felvert tejszínhab, amit a meggyragu, majd ismét egy meggylikőrrel meglocsolt piskótaréteg követ.

Befejezésként kanalazzunk a pohárba a csokis-mascarponés krémből, a tetejét pedig díszítsük meggydarabokkal és reszelt csokival.

A hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, hogy átpuhuljon, majd tálaljuk.

Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém - Recept itt!

A fergeteges Fekete-erdő pohárkrém receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el annak, akinek napfényt szeretnél csempészni a napjába!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...