Magozz meggyet 1 olcsó hétköznapi eszközzel, maszat nélkül

Ha utálsz meggyet magozni (megértjük), ide süss, mutatunk egy szokatlan trükköt, melyhez csak egy mezei, apró és olcsó segédeszközre lesz csupán szükséged.

Amennyiben tetemes mennyiségű meggyes pite megsütése a terved, esetleg elraknád a gyümölcsöt, akkor a viszonylag kellemetlen és hosszadalmas meggymagozás feladata is rád vár. Könnyítsd meg egy meglepő eszközzel! (A fehér póló viselését azért kerüld el.)

Magozz meggyet 1 olcsó hétköznapi eszközzel, maszat nélkül

Hogy mi is kell a trükkös meggymagozáshoz?

Egy darab biztosítótű!

A megmosott meggyet fogjuk, a tű keskenyebb végét a mag mellett belenyomjuk a gyümölcsbe, majd, mint egy kanállal, egyszerűen kifordítjuk a magot - írja a Sokszínűvidék. A könnyű, meglepően egyszerű művelet nem jár felfordulással és mindenfele fröccsenő meggylével sem. Sőt, a gyümölcs szuperül egyben marad, így pedig szépen mehet is a sütibe, a befőttbe vagy a fagyasztóba.

Régies meggyleves

A hideg gyümölcsleves az egyik legtipikusabb magyar nyári étel - nagyon régóta készítik, mert gyors, frissítő és laktató. Ez a legegyszerűbb, régi elkészítési módja, de nyugodtan ...

Klasszikus meggyes piskóta

Valljuk be, jó piskótát sütni nem könnyű, biztosan azért, mert olyan egyszerűnek tűnik, pedig sok kis apró buktatója van. Ez a süti gyerekkorunk egyik kedvence, sőt még inkább a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyárias ötlet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...