Ez a könnyfakasztóan erős csilipaprika lett az új világrekorder

Mi nem vagyunk biztosak abban, hogy ki mernénk próbálni a világ legerősebb paprikáját, és ti?

A Pepper X lenyomta az eddigi rekorder Carolina Reapert, így már hivatalosan is előbbi a világ legcsípősebb paprikája – számolt be a trónfosztásról a Telex oldala.

Ugyanaz a termesztő hozta létre az új rekordert és a Carolina Reapert is

A világrekord megállapításához szükséges méréseket a dél-karolinai Winthrop Egyetemen végeztél el.

Az augusztus végén rögzített hivatalos rekord szerint a Pepper X a csípősség mértékét osztályozó Scoville-skálán 2 693 000-es átlagos értéket ért el

– írja a cikk.

A világ legerősebb paprikáját egyébként ugyanaz az amerikai termesztő alkotta meg, aki a korábbi rekordtartó Carolina Reapert is. Ed Currie elmondása szerint már több mint egy évtizede dolgozott a világrekorder tökéletesítésén, illetve azt is elárulta, hogy sokan próbálták már ellopni tőle a Pepper X magját, így a bajnok példányokat általában lezárt, fém táskában szállítják.

Letesztelték a világbajnokot

De mégis milyen csípős?

Első látásra úgy tűnhet, hogy az eddig rekordtartó, vagyis a Carolina Reaper 1,64 milliós Scoville-értéke jelentősen elmarad a Pepper X 2,69 milliójától.

Az általunk a vasárnapi ebédhez felhasznált erőspaprika az említett skálán „csupán" 3-8 ezres értéket produkál. A fenti videóban is jól látszik, hogy a Pepper X sohasem lesz kísérője a klasszikus sertéspörköltnek, hiszen bitang csípős a világbajnok.

Címlapfotó: Guinness World Records

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...