Megdöbbentő karácsonyi szokás a brit királyi családban - és csak a nőkre vonatkozik!

Mit szólnál, ha a karácsonyi vacsora előtt és azt követően is kötelezően rá kellene állnod a mérlegre? Nagy-Britanniában a királyi család nőtagjai megteszik.

A karácsonyi vacsorával sokak számára megkezdődik egy több napos ámokfutás a töltött káposzta, a halászlé és a bejgli útvesztőjében, amin a szaloncukormámor sem segít. Erzsébet királynő családjában azonban egyetlen falat sem marad rejtve: a nők mérlegre állítása évtizedek óta hagyomány karácsonykor.

A rémálom valóra válik

Év végén, karácsony és szilveszter környékén mérleget biztos, hogy a legtöbben még csak látni sem akarunk. Az ünneprontó, hangulatromboló eszköz se perc alatt tönkre vághatja a hangulatot egy-egy jó adag töltött káposzta és bejgli után. Az angol királyi családban azonban a mérleg a karácsony szerves része.

Meghan Markle

Idén Meghan Markle és édesanyja is részt vesz a királyi család furcsa hagyományőrző rituáléján. A Graziaonline magazin szerint a hagyomány az 1900-as évek elején indult, és VII. Edwardhoz kapcsolódik, aki kiemelt figyelmet fordított környezete egészségének megóvására. Ehhez véleménye szerint a megfelelő mennyiségű étel elfogyasztása is hozzátartozott. Mindezt mérlegeléssel igyekezett ellenőrizni.

A királyi család nőtagjai úgy döntöttek, hogy a hagyományt nem hagyják feledésbe merülni, és egy antik mérlegekre állnak a karácsonyi vacsora előtt és után. Eddig még egyetlen vendég sem mondott nemet az érzékeny határokat feszegető felkérésre.

Talán idén Meghan és édesanyja lesznek azok a hősök, akik megtagadják?

Ezt olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

9 ajándéktipp a Mikulás-csomagba - csoki helyett szépséges dísztárgyak elérhető áron

via, coverfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...