Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változatának receptje meglepően egyszerű. A műszalonna növényi olajból és zselatinból áll.
Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozástani tanszékének tanára szerint
a vegetáriánus szalonna egészséges alternatívája az igazinak, hiszen nem tartalmazza az állati eredetű szalonnában lévő káros anyagokat.
Az egyetemi tanár elmondta, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű műszalonnát tudnak készíteni, így sósat, paprikásat, illetve egyéb fűszerekkel ízesítettet, de akár savanyú vagy édes ízűt is. Állítja, hogy megfelelő fűszerezéssel íze megkülönböztethetetlen az igazi szalonnáétól – írta az MTI.
És ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Ételek, amiket nagyanyáink örömmel falatoztak
Volt idő, amikor a szalonna láttán nem a koleszterin, a tehéntejtől nem a laktóz érzékenység és a fehér kenyérről sem a kalória jutott az emberek eszébe.
Petrás GabriellaGyerekkori nyarak ízei - Ezeket ettük 40 éve a tikkasztó...
Emlékszel mennyire szerettük a tojásos nokedlit friss zöldsalátával és a behűtött egresmártást? Neked mi a kedvenc nyári ételed gyerekkorodból?
Petrás GabriellaKöltők és írók, akik a hasukon keresztül látták a világot...
Volt, aki rendszeresen járt Gundel Károly vendéglőjébe, másnak tüzelőre sem telt, miközben hízott libacombról álmodozott. Így váltak irodalmi művek főszereplőivé az ételek.
Petrás GabriellaLECSÓkérdés: most akkor kell bele fűszerpaprika vagy nem?
A baráti társaságban egyszer "vérkomoly" lecsófőzési vita alakult ki a fűszerpaprika-használat körül. Igen vagy nem? És miért nem? Vagy miért igen?
Brecz Judit