Alig egy hete nyílt meg aStand25: Szulló Szabina és Széll Tamás lehető legkomolyabban vett örömkonyhája a budapesti Hold utcai piacon. "Nem végleges búcsú, hanem izgalmas kitérő a fine dining világából, ahol csupán egyetlen szabály van: a minőségben és az alapanyagban nem ismerni kompromisszumot." - írja a bisztró weboldalának bemutatkozója.
Szabad magyar konyha, egy laza, barátságos hangulatú bisztróban, ahol a Csahók Ibolya vezette szervíz ugyanolyan törődéssel kíséri végig a vendéget, mint egy csúcsétteremben, csak sokkal közvetlenebb stílusban.
- A bisztró filozófiája az alapanyag tiszteletére épül: itt minden alapanyagból akkor lesz étel, amikor a legszebb arcát mutatja.
- A Stand25 étlapján szerepel néhány emblematikus fogás, olyan ételek, amelyek az elmúlt években összeforrtak Szabina és Tamás nevével, mint például
- a gulyásleves
- vagy a rakott krumpli.
És hogy mennyibe fáj itt az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni?
Ha őszinték akarunk lenni, Széll Tamás korábbi, Onyx-étterembeli séfrezidenciája a legtöbb magyar számára eddig elérhetetlen volt, hiszen a toplistás csúcsétterem fogásaihoz mélyen a pénztárcájába kellett nyúlnia annak, aki sztárséf ételeire volt vevő. Persze értelmetlen lenne összehasonlítani Magyarország második Michelin-csillagos éttermét egy piacos bisztróval, de Stand25 megbízható minősége és ízei mellett igazán jó hír, hogy egy kétfogásos menü 3900 forint, a háromfogásosért pedig 4900 forintot kérnek. Ez pedig egyáltalán nem kerül sokba egy olyan kaliberű séftől, mint Széll Tamás.
Itt az étlap is, rá fogsz csodálkozni:
- Ezeken kívül azonban folyamatosan változó kínálat várja a vendégeket, attól függően, milyen minőségi, szezonális és magyar alapanyag elérhető.
- A piacon szinte egyedülálló módon kiváló kávé is kapható, az itallapon pedig válogatott, nagyrészt magyar borok, kézműves sörök, többféle gintonic és champagne is szerepel.
{SZAVAZAS}
Ezeket olvastad már?
Ezek 2017 legjobb magyar éttermei
Tegnap este kihirdették az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme győztesét. A tíz legjobbat és a különdíjasokat a Terem Budapestben ünnepelte a szakma apraja-nagyja.
NosaltyMegvan a Bocuse d'Or nyertese!
Nagyon izgultunk, a lényeg pedig, hogy nem térünk haza üres kézzel a 30. Bocuse d'Or-ról - két díjunk is van, és mienk a 4. hely! A legjobb viszont az USA lett.
NosaltyKecsegét sütöttünk, mint a sztárok!
A világ legrangosabb gasztronómiai versenyének Európai döntője előtt állunk. Ez alkalomból a hivatalos alapanyagok közül most a hazai édesvizek királyát, kecsegét sütöttünk.
NosaltyTe tudod, miért van a séfek fején ez a fura...
Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy a Bocuse d’Or séfjei (is) picit bizarr, de elegáns, magas, kéményszerű, hófehér szakácssapkákat egyensúlyoznak fejükön. De vajon honnan ered?
Nosalty