Meg fogsz lepődni, milyen olcsón is jóllakhatsz Széll Tamás új éttermében

Utána jártunk, mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki Széll Tamás új éttermében szeretné az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni. 

Alig egy hete nyílt meg aStand25: Szulló Szabina és Széll Tamás lehető legkomolyabban vett örömkonyhája a budapesti Hold utcai piacon. "Nem végleges búcsú, hanem izgalmas kitérő a fine dining világából, ahol csupán egyetlen szabály van: a minőségben és az alapanyagban nem ismerni kompromisszumot." - írja a bisztró weboldalának bemutatkozója.

Szabad magyar konyha, egy laza, barátságos hangulatú bisztróban, ahol a Csahók Ibolya vezette szervíz ugyanolyan törődéssel kíséri végig a vendéget, mint egy csúcsétteremben, csak sokkal közvetlenebb stílusban.

  • A bisztró filozófiája az alapanyag tiszteletére épül: itt minden alapanyagból akkor lesz étel, amikor a legszebb arcát mutatja.
  • A Stand25 étlapján szerepel néhány emblematikus fogás, olyan ételek, amelyek az elmúlt években összeforrtak Szabina és Tamás nevével, mint például
  • a gulyásleves
  • vagy a rakott krumpli.

És hogy mennyibe fáj itt az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni?

Ha őszinték akarunk lenni, Széll Tamás korábbi, Onyx-étterembeli séfrezidenciája a legtöbb magyar számára eddig elérhetetlen volt, hiszen a toplistás csúcsétterem fogásaihoz mélyen a pénztárcájába kellett nyúlnia annak, aki sztárséf ételeire volt vevő. Persze értelmetlen lenne összehasonlítani Magyarország második Michelin-csillagos éttermét egy piacos bisztróval, de Stand25 megbízható minősége és ízei mellett igazán jó hír, hogy egy kétfogásos menü 3900 forint, a háromfogásosért pedig 4900 forintot kérnek. Ez pedig egyáltalán nem kerül sokba egy olyan kaliberű séftől, mint Széll Tamás.

Itt az étlap is, rá fogsz csodálkozni:

  • Ezeken kívül azonban folyamatosan változó kínálat várja a vendégeket, attól függően, milyen minőségi, szezonális és magyar alapanyag elérhető.
  • A piacon szinte egyedülálló módon kiváló kávé is kapható, az itallapon pedig válogatott, nagyrészt magyar borok, kézműves sörök, többféle gintonic és champagne is szerepel.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

A szegfűszeg 4 áldásos hatása, amiért nemcsak az aprósütid lesz...

Az adventi időszak közeledtével sok helyen előkerülnek a kiszúróformák és a sodrófa, hogy ismét mennyei illatok töltsék meg a lakást. Az ünnepi sütemények (egyik) elmaradhatatlan fűszere pedig nem más, mint a szegfűszeg, ami szinte minden télies finomságnak jól áll, többek közt a mézeskalácsnak. Ráadásul nemcsak a sütid, hanem a szervezeted is hálás lesz neki!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...