Meg fogsz lepődni, milyen olcsón is jóllakhatsz Széll Tamás új éttermében

Utána jártunk, mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki Széll Tamás új éttermében szeretné az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni. 

Alig egy hete nyílt meg aStand25: Szulló Szabina és Széll Tamás lehető legkomolyabban vett örömkonyhája a budapesti Hold utcai piacon. "Nem végleges búcsú, hanem izgalmas kitérő a fine dining világából, ahol csupán egyetlen szabály van: a minőségben és az alapanyagban nem ismerni kompromisszumot." - írja a bisztró weboldalának bemutatkozója.

Szabad magyar konyha, egy laza, barátságos hangulatú bisztróban, ahol a Csahók Ibolya vezette szervíz ugyanolyan törődéssel kíséri végig a vendéget, mint egy csúcsétteremben, csak sokkal közvetlenebb stílusban.

  • A bisztró filozófiája az alapanyag tiszteletére épül: itt minden alapanyagból akkor lesz étel, amikor a legszebb arcát mutatja.
  • A Stand25 étlapján szerepel néhány emblematikus fogás, olyan ételek, amelyek az elmúlt években összeforrtak Szabina és Tamás nevével, mint például
  • a gulyásleves
  • vagy a rakott krumpli.

És hogy mennyibe fáj itt az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni?

Ha őszinték akarunk lenni, Széll Tamás korábbi, Onyx-étterembeli séfrezidenciája a legtöbb magyar számára eddig elérhetetlen volt, hiszen a toplistás csúcsétterem fogásaihoz mélyen a pénztárcájába kellett nyúlnia annak, aki sztárséf ételeire volt vevő. Persze értelmetlen lenne összehasonlítani Magyarország második Michelin-csillagos éttermét egy piacos bisztróval, de Stand25 megbízható minősége és ízei mellett igazán jó hír, hogy egy kétfogásos menü 3900 forint, a háromfogásosért pedig 4900 forintot kérnek. Ez pedig egyáltalán nem kerül sokba egy olyan kaliberű séftől, mint Széll Tamás.

Itt az étlap is, rá fogsz csodálkozni:

  • Ezeken kívül azonban folyamatosan változó kínálat várja a vendégeket, attól függően, milyen minőségi, szezonális és magyar alapanyag elérhető.
  • A piacon szinte egyedülálló módon kiváló kávé is kapható, az itallapon pedig válogatott, nagyrészt magyar borok, kézműves sörök, többféle gintonic és champagne is szerepel.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...