Meg fogsz lepődni, milyen olcsón is jóllakhatsz Széll Tamás új éttermében

Utána jártunk, mennyire kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki Széll Tamás új éttermében szeretné az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni. 

Alig egy hete nyílt meg aStand25: Szulló Szabina és Széll Tamás lehető legkomolyabban vett örömkonyhája a budapesti Hold utcai piacon. "Nem végleges búcsú, hanem izgalmas kitérő a fine dining világából, ahol csupán egyetlen szabály van: a minőségben és az alapanyagban nem ismerni kompromisszumot." - írja a bisztró weboldalának bemutatkozója.

Szabad magyar konyha, egy laza, barátságos hangulatú bisztróban, ahol a Csahók Ibolya vezette szervíz ugyanolyan törődéssel kíséri végig a vendéget, mint egy csúcsétteremben, csak sokkal közvetlenebb stílusban.

  • A bisztró filozófiája az alapanyag tiszteletére épül: itt minden alapanyagból akkor lesz étel, amikor a legszebb arcát mutatja.
  • A Stand25 étlapján szerepel néhány emblematikus fogás, olyan ételek, amelyek az elmúlt években összeforrtak Szabina és Tamás nevével, mint például
  • a gulyásleves
  • vagy a rakott krumpli.

És hogy mennyibe fáj itt az idei Bocuse D’or 4. helyén végzett sztárséf főztjét megkóstolni?

Ha őszinték akarunk lenni, Széll Tamás korábbi, Onyx-étterembeli séfrezidenciája a legtöbb magyar számára eddig elérhetetlen volt, hiszen a toplistás csúcsétterem fogásaihoz mélyen a pénztárcájába kellett nyúlnia annak, aki sztárséf ételeire volt vevő. Persze értelmetlen lenne összehasonlítani Magyarország második Michelin-csillagos éttermét egy piacos bisztróval, de Stand25 megbízható minősége és ízei mellett igazán jó hír, hogy egy kétfogásos menü 3900 forint, a háromfogásosért pedig 4900 forintot kérnek. Ez pedig egyáltalán nem kerül sokba egy olyan kaliberű séftől, mint Széll Tamás.

Itt az étlap is, rá fogsz csodálkozni:

  • Ezeken kívül azonban folyamatosan változó kínálat várja a vendégeket, attól függően, milyen minőségi, szezonális és magyar alapanyag elérhető.
  • A piacon szinte egyedülálló módon kiváló kávé is kapható, az itallapon pedig válogatott, nagyrészt magyar borok, kézműves sörök, többféle gintonic és champagne is szerepel.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...