Meg fogsz döbbenni, mi marad a sima, mi a zéró kólából forralás után!

Azt tudjuk, hogy míg a sima kólában rengeteg a cukor, a zéró "csupán" mesterséges édesítőket tartalmaz - na de mi van, ha felforraljuk őket?  

Azt tudjuk, hogy a kóla nem kicsit cukros, nincs nagy meglepetés ebben. És azt is tudjuk, hogy a diétázó, alakjukra figyelő főleg női fogyasztók inkább a light és a zéró kólát veszik, ha már kóláznak egyáltalán. A simában sok a cukor, a lightban és a zéróban édesítő van, utóbbi még nullkalóriás is, oké, tudjuk. Arról, hogy mennyivel járunk jobban, ha nem sima cukros üdítőt iszunk, hanem édesítőset, dietetikusunk itt írt.

Tudtad?

Egy dobozos kóla körülbelül 6 teáskanálnyi, egy kis adagos mozis kóla 23, egy nagy adagos pedig 44 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaz.

Ez az ember viszont úgy döntött, megnézi, mi történik, ha felforralja a sima cukros kólát és a zérót - magyarán elpárologtatta róluk a vizet. Az eredmény megdöbbentő, még ha várható is. Nincs nagy tanulság vagy orvosi fejtegetés, csupán nézd, mi történik.

Nem kevés cukor maradt vissza a simából, míg a zéró gyakorlatilag teljesen elpárolgott. Ez nem jelenti, hogy a mesterséges édesítők egészségesek, csupán a megfigyelés érdekes és elgondolkodtató.

Ezeket olvastad már?

via The LAD Bible

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...