Meg fogsz döbbenni, mi marad a sima, mi a zéró kólából forralás után!

Azt tudjuk, hogy míg a sima kólában rengeteg a cukor, a zéró "csupán" mesterséges édesítőket tartalmaz - na de mi van, ha felforraljuk őket?  

Azt tudjuk, hogy a kóla nem kicsit cukros, nincs nagy meglepetés ebben. És azt is tudjuk, hogy a diétázó, alakjukra figyelő főleg női fogyasztók inkább a light és a zéró kólát veszik, ha már kóláznak egyáltalán. A simában sok a cukor, a lightban és a zéróban édesítő van, utóbbi még nullkalóriás is, oké, tudjuk. Arról, hogy mennyivel járunk jobban, ha nem sima cukros üdítőt iszunk, hanem édesítőset, dietetikusunk itt írt.

Tudtad?

Egy dobozos kóla körülbelül 6 teáskanálnyi, egy kis adagos mozis kóla 23, egy nagy adagos pedig 44 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaz.

Ez az ember viszont úgy döntött, megnézi, mi történik, ha felforralja a sima cukros kólát és a zérót - magyarán elpárologtatta róluk a vizet. Az eredmény megdöbbentő, még ha várható is. Nincs nagy tanulság vagy orvosi fejtegetés, csupán nézd, mi történik.

Nem kevés cukor maradt vissza a simából, míg a zéró gyakorlatilag teljesen elpárolgott. Ez nem jelenti, hogy a mesterséges édesítők egészségesek, csupán a megfigyelés érdekes és elgondolkodtató.

Ezeket olvastad már?

via The LAD Bible

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk