Megtaláltuk a kedvenc medvehagymás tésztareceptedet, a világ legfinomabb sajtszószát is elkészítettük

A múlt héten sem unatkoztunk: mangalicazsírba tettük a medvehagymát, nagyon dögös, vegán, kókuszos lime-pitét alkottunk, ami sütés nélkül készül, és cuccos mártogatóst kreáltunk tojásból.

  1. Ez a dögös, vegán kókuszos lime-pite bizony sütés nélkül készül
    1.

    Ez a dögös, vegán kókuszos lime-pite bizony sütés nélkül készül

    Kókusz és lime ilyen jól még sosem álltak egymásnak! Ez a torta/pite annyira guszta és finom (sőt, még vegán is!), hogy szem nem marad szárazon.

  2. Így használj zabpelyhet sós ételekben is
    2.

    Így használj zabpelyhet sós ételekben is

    Sokunk számára a mindennapok egyik alappillérje, a reggeli rutin része, sőt édességekben is gyakran használjuk – a zabpehely ugyanis az egyik legegészségesebb gabonaféleség, ami táplál, és rosttal lát el minket. Sós ételekben viszont kevésbé érvényesül, pedig ott is remek alapként használható.

  3. Mindig szaftos lesz a sült pulykamelled Jahni László séf tippjeivel
    3.

    Mindig szaftos lesz a sült pulykamelled Jahni László séf tippjeivel

    A csirkemell és a sertéskaraj után a pulykamell az egyik olyan húsrész, ami annyira kevés zsírt tartalmaz, hogy egy pillanat alatt könnyű kiszárítani. Mondunk most pár trükköt ahhoz, hogy ezt tutira elkerüld legközelebb.

  4. Ez lesz a kedvenc medvehagymás tésztád receptje, amibe extra sok sajt kerül, és csak egy edény kell hozzá
    4.

    Ez lesz a kedvenc medvehagymás tésztád receptje, amibe extra sok sajt kerül, és csak egy edény kell hozzá

    Végre itt a medvehagymaszezon, így érdemes minden egyes pillanatát kihasználni, és változatos ételekbe belecsempészni, hogy még véletlen se unjunk rá. A legtöbben pogácsát készítenek belőle, pedig szinte bármit feldobhatunk vele. Mi ezúttal egy istenifinom tésztát varázsoltunk rengeteg medvehagymával, ami azonnal elhozta a tavaszt. És csak egy edény kell hozzá!

  5. Íme a világ legfinomabb sajtszósza Massimo Bottura nyomán
    5.

    Íme a világ legfinomabb sajtszósza Massimo Bottura nyomán

    Az olasz séf még a karanténidőszak alatt mutatta meg híres családi receptjét, melyhez szinte semmi sem kell, csak sok parmezánsajt és némi tejszín. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, sikerült nekünk is elkészítenünk a világ legfinomabb sajtszószát.

  6. Az idei szezonban a medvehagymádnak mangalicazsírban a helye
    6.

    Az idei szezonban a medvehagymádnak mangalicazsírban a helye

    Ha idén valami új recept után fáj a fogad, ami a medvehagymaszezont illeti, akkor megtaláltad a befutót. Ezúttal olvadóan krémes mangalicazsírban kapott helyett, sőt, társult mellé némi szárított paradicsom és sonka is. Lesd meg, hogy készült nálunk!

  7. Így készül a lemon bar, a citromkockák legszebbike
    7.

    Így készül a lemon bar, a citromkockák legszebbike

    Ha alig várod a jóidőt, és lélekben már a vízparton ücsörögsz, limonádét szürcsölgetve, akkor mindenképp készítsd el ezt a sütit, mert abszolút hozza a hangulatot.

  8. Vajpuha, fűszeres-húsos batyukat hajtogattunk purimra – forró levesben az igazi!
    8.

    Vajpuha, fűszeres-húsos batyukat hajtogattunk purimra – forró levesben az igazi!

    A zsidó vallás egyik jeles ünnepe a purim, amivel a zsidóság perzsa uralom alatti megmenekülésére emlékeznek. Idén március 16-17-re esik, egyik jellegzetes fogása pedig a háromszögletű formában készített töltött batyu, a kreplach.

  9. Eggs en Cocotte, a tunkolós sült tojás – új TikTok-videóval érkezünk!
    9.

    Eggs en Cocotte, a tunkolós sült tojás – új TikTok-videóval érkezünk!

    Ki mondta, hogy a tojást nem lehet megcuccozni? Mi most franciásan készítettük, kecskesajttal, szigorúan magas zsírtartalmú krémes habtejszínnel, zöldfűszerekkel, aszalt paradicsommal és tökmagolajjal. Dőlj hátra, és indítsd el új TikTok-videónkat!

  10. Kipróbáltam Victoria Beckham étrendjét, és már értem, miért nem mosolyog
    10.

    Kipróbáltam Victoria Beckham étrendjét, és már értem, miért nem mosolyog

    Újabb diétakísérletre adtuk a fejünket, és ezúttal Victoria Beckham étrendjén éltünk egy hétig. Hát, nem voltunk maradéktalanul boldogok.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...