Itt már előbújtak az első medvehagymalevelek

A Mecsekben már előbújtak az első medvehagymák.

Az ország legismertebb medvehagymatermő területét, a Mecseket hamarosan ellepi a medvehagyma – az első zöld levélkék már megjelentek, idén is bőséges termés várható. A gyűjtésre vonatkozó szabályok nem változtak, írta honlapján a Baranya vármegyei hírportál.

Itt a medvehagyma szezon, itt már előbújtak az első levelek

Gazdag medvehagymatermés várható az előjelek szerint. A január végi időjárás, akár esett, akár nem, vagy éppen fagyott, menetrendszerűen előcsalogatja az első medvehagymalevélkéket, amelyeket gyakorlott természetjárók is csak hosszas keresgélés során lelnek meg

– tájékoztatta a hírportált az egyik olvasójuk.

Az is a szezon közeledtét mutatja, hogy a Mecsekerdő Zrt., mint az érintett területek kezelője, már kiadta a gyűjtésre vonatkozó aktuális tájékoztatóját. Ezek alapján a tavalyihoz képest nem történt változás, a társaság továbbra is a 2009. évi, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény értelmében jár el.

Az állami erdőben – nem védett területen – csak az egyéni szükségleteinek megfelelő, azaz naponta fejenként 2 kilogramm mennyiségű gomba, gyógynövény – így medvehagyma-levél is – gyűjthető külön engedély nélkül. Ha valaki ennél nagyobb mennyiséget kíván gyűjteni, azt csak az erdőgazdálkodó engedélyével teheti.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...