Medvehagymás minimuffin – a legjobb vendégváró húsvétra

El az unalmas, száraz pogácsákkal, jöjjenek a minimuffinok, nincs kelesztés és gyúrás csak a színtiszta élvezet.

Nincs vele sok meló, nem lesz tiszta lisztes a konyhapult, amit aztán hosszan takaríthatsz, imádni fogod ezt a vendégváró receptet. Tehetsz hozzá mindenféle friss zöldfűszert, csak azokkal is jó, de főleg ilyenkor, szezonban az alapja legyen medvehagyma. Vedd biztos forrásból, ha magad keresed az erdőben, akkor figyelj oda arra, hogy a gyöngyvirág levelével összekeverhető, ami mérgező!

Medvehagymás minimuffin - receptért kattints a képre!

Száraz alapanyagok

Nagyon ajánlom a lisztek keverését, ettől izgalmasabb lesz a minimuffinok íze és az állaga. Most éppen harmadoltam: kukorica-, tönke- és búzaliszttel. Egy csipet sütőport szoktam hozzá szórni, de ha éppen nincs kéznél, akkor szódabikarbóna is működik benne.

Tipp: használjatok szilikonos formát, akkor nem kell se vajazni se lisztezni, maximum, ha nem bízunk benne, akkor sprézhetjük olajjal.

Nedves hozzávalók

Tojásból egy vagy két egész is mehet a tésztába, ezt lehet olajjal összeturmixolni. Ha csak egyet teszünk bele, akkor kicsit több tejet és olajat használjunk, a lényeg hogy a medvehagymás minimuffinok tésztája ne folyjon, csak könnyen keverhető legyen.

Friss medvehagymával is nagyszerű, de ha megmarad egy kicsi máshonnan, azt se hagyjuk ebek harmincadjára, ezekben a minimuffinokban a már kicsit avétos levélkék is új értelmet kaphatnak.

Medvehagymás minimuffin - recepért katt a képre!

Zöldfűszerek és parmezán

Medvehagyma, sok medvehagyma, egy kisebb csokor is mehet hozzá. Ezen kívül petrezselyem, újhagyma, ha van maradék póréhagymavég, ami szép zöld, az is more than welcome. Legutóbb zellerszárat is aprítottam bele. A lényeg, hogy a tészta jól járja át az apróra szelt zöldeket. Ekkor lehet parmezánnal krémesíteni, fűszerezni, legutóbb magos mustárt is tettem bele, ami nagyon megdobta, ajánlom. Picit várjuk mielőtt megkóstoljuk, a medvehagymás minimuffin melegen nagyon finom, és hidegen is szuper.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...