Medvehagymás minimuffin – a legjobb vendégváró húsvétra

El az unalmas, száraz pogácsákkal, jöjjenek a minimuffinok, nincs kelesztés és gyúrás csak a színtiszta élvezet.

Nincs vele sok meló, nem lesz tiszta lisztes a konyhapult, amit aztán hosszan takaríthatsz, imádni fogod ezt a vendégváró receptet. Tehetsz hozzá mindenféle friss zöldfűszert, csak azokkal is jó, de főleg ilyenkor, szezonban az alapja legyen medvehagyma. Vedd biztos forrásból, ha magad keresed az erdőben, akkor figyelj oda arra, hogy a gyöngyvirág levelével összekeverhető, ami mérgező!

Medvehagymás minimuffin - receptért kattints a képre!

Száraz alapanyagok

Nagyon ajánlom a lisztek keverését, ettől izgalmasabb lesz a minimuffinok íze és az állaga. Most éppen harmadoltam: kukorica-, tönke- és búzaliszttel. Egy csipet sütőport szoktam hozzá szórni, de ha éppen nincs kéznél, akkor szódabikarbóna is működik benne.

Tipp: használjatok szilikonos formát, akkor nem kell se vajazni se lisztezni, maximum, ha nem bízunk benne, akkor sprézhetjük olajjal.

Nedves hozzávalók

Tojásból egy vagy két egész is mehet a tésztába, ezt lehet olajjal összeturmixolni. Ha csak egyet teszünk bele, akkor kicsit több tejet és olajat használjunk, a lényeg hogy a medvehagymás minimuffinok tésztája ne folyjon, csak könnyen keverhető legyen.

Friss medvehagymával is nagyszerű, de ha megmarad egy kicsi máshonnan, azt se hagyjuk ebek harmincadjára, ezekben a minimuffinokban a már kicsit avétos levélkék is új értelmet kaphatnak.

Medvehagymás minimuffin - recepért katt a képre!

Zöldfűszerek és parmezán

Medvehagyma, sok medvehagyma, egy kisebb csokor is mehet hozzá. Ezen kívül petrezselyem, újhagyma, ha van maradék póréhagymavég, ami szép zöld, az is more than welcome. Legutóbb zellerszárat is aprítottam bele. A lényeg, hogy a tészta jól járja át az apróra szelt zöldeket. Ekkor lehet parmezánnal krémesíteni, fűszerezni, legutóbb magos mustárt is tettem bele, ami nagyon megdobta, ajánlom. Picit várjuk mielőtt megkóstoljuk, a medvehagymás minimuffin melegen nagyon finom, és hidegen is szuper.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...