Nincs vele sok meló, nem lesz tiszta lisztes a konyhapult, amit aztán hosszan takaríthatsz, imádni fogod ezt a vendégváró receptet. Tehetsz hozzá mindenféle friss zöldfűszert, csak azokkal is jó, de főleg ilyenkor, szezonban az alapja legyen medvehagyma. Vedd biztos forrásból, ha magad keresed az erdőben, akkor figyelj oda arra, hogy a gyöngyvirág levelével összekeverhető, ami mérgező!
Száraz alapanyagok
Nagyon ajánlom a lisztek keverését, ettől izgalmasabb lesz a minimuffinok íze és az állaga. Most éppen harmadoltam: kukorica-, tönke- és búzaliszttel. Egy csipet sütőport szoktam hozzá szórni, de ha éppen nincs kéznél, akkor szódabikarbóna is működik benne.
Tipp: használjatok szilikonos formát, akkor nem kell se vajazni se lisztezni, maximum, ha nem bízunk benne, akkor sprézhetjük olajjal.
Nedves hozzávalók
Tojásból egy vagy két egész is mehet a tésztába, ezt lehet olajjal összeturmixolni. Ha csak egyet teszünk bele, akkor kicsit több tejet és olajat használjunk, a lényeg hogy a medvehagymás minimuffinok tésztája ne folyjon, csak könnyen keverhető legyen.
Friss medvehagymával is nagyszerű, de ha megmarad egy kicsi máshonnan, azt se hagyjuk ebek harmincadjára, ezekben a minimuffinokban a már kicsit avétos levélkék is új értelmet kaphatnak.
Zöldfűszerek és parmezán
Medvehagyma, sok medvehagyma, egy kisebb csokor is mehet hozzá. Ezen kívül petrezselyem, újhagyma, ha van maradék póréhagymavég, ami szép zöld, az is more than welcome. Legutóbb zellerszárat is aprítottam bele. A lényeg, hogy a tészta jól járja át az apróra szelt zöldeket. Ekkor lehet parmezánnal krémesíteni, fűszerezni, legutóbb magos mustárt is tettem bele, ami nagyon megdobta, ajánlom. Picit várjuk mielőtt megkóstoljuk, a medvehagymás minimuffin melegen nagyon finom, és hidegen is szuper.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: