-
1.
Így készül az eredeti palócleves, amit Gundel és Mikszáth jóvoltából sosem feledünk
Tartalmas és magyaros leveseink egyik nagy klasszikusa a palócleves, amit savanykás ízvilága miatt nemcsak a hűvösebb hónapokban, de nyáron is érdemes elkészíteni. Főhet bográcsban, a tűzhelyen vagy a nyári konyhában, ürühús helyett sertéssel vagy marhával, ami viszont kötelező eleme, az a tejföl, a friss kapor és a citrom szentháromsága.
-
2.
Így lesz ropogós bőrű, szaftos húsú a csülök Jahni László szerint
Cupákos, kollagénes, szaftos, de mégis megosztó a sült csülök vagy a belőle készült pörkölt - nincs mindenki oda a zsírosabb húsrészekért, de a csülöknek külön helye van köztük is a puha, omlós húsával. Jahni László séf elmondta, ők hogyan készítik a Kistücsökben.
-
3.
Mizsei János szerint így lesz mennyei a húsvéti birka és bárány
Ritkán kerülnek az asztalra, ezért sokaknál nehézséget okoz a bárány és a birka elkészítése. Profi séf osztotta meg a tippjeit, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön.
-
4.
Keksztorta – Ez lesz a kedvenc húsvéti sütid
Alig pár alapanyag szükséges hozzá, és egy nagyon komoly külsejű, mégis egyszerű, sütés nélküli sütit tehetsz az ünnepi asztalra, vágj bele!
-
5.
A 8 legszebb húsvéti édességünk egy helyen – Videóval!
A húsvétra való készülődést sosem lehet elég korán elkezdeni. Ilyenkor a finomabbnál finomabb sonkás hidegtálak mellett rengeteg desszert is készül, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb süteményeket, amelyeknek elkészítését videón követhetitek végig.
-
6.
Az összes létező trükköt bevetettük a legkrémesebb hummusz érdekében – lesd meg a TikTokon!
Megannyi trükk létezik, amivel sokkal, de sokkal krémesebbé tehetjük a házi hummuszt. Mi most az összeset bevetettük, és így született meg a lehető legkrémesebb csicserikrém. Lássuk a fortélyokat!
-
7.
A legtavaszibb krumplifőzelék rengeteg medvehagymával készül
Az első tavaszi napokban az a legjobb, hogy végre úton-útfélen medvehagymázhatunk. Na de ki mondta, hogy csak pesztó és pogácsa készülhet belőle? Ha nem félsz az intenzív, fokhagymásan harsogó ízétől, rakd bátran mindenbe, amibe eddig nem! Az a krumplifőzelék például egyenesen imádta.
-
8.
A legjobb indiai vajas csirke, amiért nem kell átutaznod a világot
Mond valamit az a név, hogy murgh makhani? És az, hogy indiai vajas csirke? Utóbbi már ismerős lehet, elhoztuk nektek a legfinomabb és legkönnyebb házi receptet, amelyet egy óra alatt simán el lehet készíteni.
-
9.
A horvátok túrós tésztája, amiért egészen Zágrábig utaztam
Annak ellenére, hogy milyen sok magyar látogat el minden évben a horvát tengerpartra, magáról a horvát kultúráról és konyháról nem tudunk olyan sokat. Van például egy igazi, tradicionális helyi fogás, amit egyáltalán nem ismerünk, pedig nem is áll olyan távol a mi magyar ízlésünktől.
-
10.
Szerintünk ilyen egy igazi, nosztalgikus babfőzelék
Ha te is egy finom, nosztalgikus főzelékért epekedsz, less rá erre a receptre. Nehezen tudsz majd mellélőni vele!
Medvehagymát tettünk a krumplifőzelékbe, elárultuk a tökéletes húsvéti bárány titkát
Ismét egy izgalmas hét áll mögöttünk: tökéletes babfőzeléket főztünk, Zágrábig utaztunk a horvátok mennyei túrós tésztájáért, és a kedvenc húsvéti sütidet is megtaláltuk, amiben a kekszé a főszerep.