11 mediterrán fogás, amivel megutaztathatod az ízlelőbimbóid

Ha esetleg idén nem is jutsz el a tengerpartra, akkor sem kell teljesen lemondanod az utazás öröméről. Készítsd el az alábbi mediterrán fogásokat, hogy egy ebéd erejéig az olasz, spanyol vagy görög napfényben érezhesd magad.

A mediterrán fogásokat nem lehet nem imádni: zamatos alapanyagokból, szeretettel (és persze a legfinomabb fűszerekkel) készülnek, megenni őket felér egy kéthetes vakációval. No, jó, ha azzal nem is, a főzés és evés idejére mindenesetre úgy tehetünk majd, mint ha vakáción falatoznánk, egy tengerparti kisvárosban. Igen, az alábbi mediterrán fogásoknak ilyen erejük van.

  1. 1.

    Paella gazdagon

  2. 2.

    Krémes-szaftos muszaka

  3. 3.

    Húsos-paradicsomos rakott cukkini

  4. 4.

    Spenótos kétsajtos rakott padlizsán

  5. 5.

    Pipérade

  6. 6.

    Olasz rakott bab

  7. 7.

    Csőben sült burgonya görög módra

  8. 8.

    Cukkinimuszaka

  9. 9.

    Gratin a la Firenze

  10. 10.

    Cacciatore, az olaszok csirkepörköltje

  11. 11.

    Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal

Még több mediterrán fogást találsz itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...