Új étkészlettel rukkolt elő a McDonald's

A környezetbarát csomagolások és a hozzájuk tartozó étkészletek szuper dizájnosak!

Megtörtént az, amire már sokan vártak! Egy új törvény hatására a francia McDonald's nemrég bevezette egyik éttermében az újrafelhasználható és mosható étkészletet. Az új szabályzat szerint mostantól a 20-nál több férőhelyes éttermeknek kell kínálniuk a környezetbarát eszközöket.

Jönnek az újrahasznosítható étkészletek

A francia McDonald's az elmúlt két évben az Elium nevű dizájn stúdióval együttműködve közösen dolgozott ki egy sor újrafelhasználható étkészletet.

Az étkészletek rendkívül tartósak, és úgy tervezték őket, hogy kiegészítsék az evés élményét. A termékcsaládhoz választott anyag a tritan, egy BPA-mentes műanyag gyanta, ami segít megőrizni az étel ízét és illatát anélkül, hogy az anyag idővel megváltozna.

A sorozat minden elemét aprólékosan tervezték meg, több száz rajz, makett és prototípus felhasználásával, hogy helyettesítsék az elavult, egyszer használatos étkészletet.

„Az új törvény már nem csak a műanyag szívószálaknak vet véget" – írta Twitter-posztjában Emmanuel Macron francia elnök, amikor tavaly először letesztelték a McDonald's újrafelhasználható étkészletet. „Franciaországban komoly változások mennek végbe a fogyasztási szokások megváltoztatása és a hulladék mennyiségének csökkentése érdekében" – tette hozzá Macron. Azt egyelőre még nem tudni, hogy az újrahasznosítható étkészletek mikor jelennek majd meg más országokban.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...