A McDonald's változtatott az almás pitéjének a receptjén - hozzá kell tennünk, a változtatás csak az amerikai piacot érinti. A változtatás célja az, hogy a terméket egy kissé egészségesebbé tegyék - korábban már írtunk a témáról.
Az új receptben kevesebb lesz a cukor, viszont igazi vaj kerül bele, és még több fahéj.
Az édes, olajban sütött pitét először 1960-ban készítették egy McDonald's franchise étteremben, a Tennessee államban található Knoxville-ben. Végül 1968-ban, ugyanabban az évben, amikor idehaza megjelent a Túró Rudi, bevezették a fogást az étteremlánc össze éttermében. Ebben az évben debütált a Big Mac is.
Az ezt követő évtized elején a desszert ihletésére megszületett az évszázad egyik legkellemetlenebb karaktere, az "Almás pite fa" is. A fa, aminek ágairól almás piték csüngenek, a ma is jól ismert Ronald McDonald karakterrel és néhány hasonlóan félelmetes társával együtt népesítette be McDonaldlandot.
Amerikában 1992 óta sütőben sütik a pitéket, így az új, módosított verzió is sütőben fog elkészülni. Nálunk azonban az olajban sütött változatot forgalmazzák.
Hozzá kell tenni, hogy a McDonald's a 24.hu kérdésére válaszolva közölte, hogy az itthon kapható, olajban kisütött almás pite kevesebb cukrot és szénhidrátot tartalmaz, mint az egészségesebbre hangolt új, amerikai pite, amit sütőben sütnek.
forrás: Eater