A McDonalds almás pitéje új recepttel készül - de milyen volt az édesség elmúlt 50 éve?

A McDonald's változtatott az almás pitéjének a receptjén - hozzá kell tennünk, a változtatás csak az amerikai piacot érinti.    

A McDonald's változtatott az almás pitéjének a receptjén - hozzá kell tennünk, a változtatás csak az amerikai piacot érinti. A változtatás célja az, hogy a terméket egy kissé egészségesebbé tegyék - korábban már írtunk a témáról.

Az új receptben kevesebb lesz a cukor, viszont igazi vaj kerül bele, és még több fahéj.

Az édes, olajban sütött pitét először 1960-ban készítették egy McDonald's franchise étteremben, a Tennessee államban található Knoxville-ben. Végül 1968-ban, ugyanabban az évben, amikor idehaza megjelent a Túró Rudi, bevezették a fogást az étteremlánc össze éttermében. Ebben az évben debütált a Big Mac is.

Mekis almás pite

Volt egy korszakom, amikor intenzíven tömtem magamba az Mekis almás pitét, szóval én teljesen megértem a rajongóit. Ez itt most az otthoni változata.

Az ezt követő évtized elején a desszert ihletésére megszületett az évszázad egyik legkellemetlenebb karaktere, az "Almás pite fa" is. A fa, aminek ágairól almás piték csüngenek, a ma is jól ismert Ronald McDonald karakterrel és néhány hasonlóan félelmetes társával együtt népesítette be McDonaldlandot.

Az "Almás pite fa" egy McDonald's étterem udvarán

Amerikában 1992 óta sütőben sütik a pitéket, így az új, módosított verzió is sütőben fog elkészülni. Nálunk azonban az olajban sütött változatot forgalmazzák.

Hozzá kell tenni, hogy a McDonald's a 24.hu kérdésére válaszolva közölte, hogy az itthon kapható, olajban kisütött almás pite kevesebb cukrot és szénhidrátot tartalmaz, mint az egészségesebbre hangolt új, amerikai pite, amit sütőben sütnek.

forrás: Eater

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

15 Döbbenetesen gyönyörű kenyér Lisától

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...