Meglepő, melyik ételből fogyott a legtöbb a MÁV büfékocsijain

Hiába kínálnak magyaros ételeket is a MÁV büfékocsijain, mégsem ezekből fogyott a legtöbb az idei szezonban.

Még júniusban számoltunk be arról, hogy milyen árakra lehet számítani a MÁV büfékocsijain, most pedig az is kiderült, hogy mely ételek és italok lettek a nyár legnagyobb slágerei!

Nagy mennyiségben fogyott a sör és a hambi / Fortepan, fotóadományozó: Bauer Sándor

Kívül-belül megújultak az étkezőkocsik

Az idei szezonban tízből hat étkezőkocsi már kívülről és belülről is megújult, így a járművekbe többek között új konyhatechnikát, valamint modern berendezéseket szereltek – idézi a Pénzcentrum a MÁV közleményét.

Milyen ételek fogytak a legjobban?

A Balaton InterCity-ken június eleje óta már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott, melyek az étkezőkocsik legnépszerűbb termékei közé tartoznak. A négy ízben kapható lepényekből pedig országosan összesen 9 ezer fogyott

– nyilatkozta a MÁV.

A Budapest és Keszthely között kétóránként közlekedő Balaton IC vonatok étkezőkocsijain a jellegzetes magyar fogások mellett nemrég új ízekkel kiegészített street food jellegű ételek is felkerültek a menüre.

Címlapfotó: Fortepan/Fotóadományozó: Bauer Sándor

Forrásunk volt.


További aktuális híreink:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...