Íme a világ legfinomabb sajtszósza Massimo Bottura nyomán

Az olasz séf még a karanténidőszak alatt mutatta meg híres családi receptjét, melyhez szinte semmi sem kell, csak sok parmezánsajt és némi tejszín. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, sikerült nekünk is elkészítenünk a világ legfinomabb sajtszószát.

Massima Bottura neve egyet jelent a minőséggel. A Modenából származó olasz séf három Michelin-csillagos, Osteria Francescana nevű étterme a világ egyik legjobbja, így nem kérdés, hogy ha az ottani konyhafőnök nyilvánossá teszi egyik legjobb családi receptjét, akkor mi kötelező jelleggel leírunk minden részletet, és magunk is elkészítjük.

Bottura még a karanténidőszak során, saját Instagram-oldalán mutatta be házi parmezánkrémreceptjét, melyhez– mint annyi más olasz ételhez – csak kevés, minőségi alapanyag szükséges:

2 dl tej, 2 dl habtejszín, só és szerecsendió ízlés szerint, 200 gramm parmezán sajt (esetleg grana padano-val vegyesen)

A parmezánszósz alapanyagai (Receptért kattints a képre!)

A tejet és a tejszínt öntsük egy gyorsforralóba. Sózzuk ízlés szerint, és reszeljünk hozzá frissen szerecsendiót is.

Forrósítsuk fel a folyadékot, de ügyeljünk rá, nehogy kifusson az edényből. Adjuk a reszelt parmezánt evőkanalanként a forró keverékhez, folyamatosan keverve egy habverővel. A keverésnek tényleg folyamatosnak kell lennie, mivel ezzel érjük el, hogy a sajt egységesen elolvadjon, ne pedig tömbökbe álljon össze.

Egy gyors spagetti mellé tökéletes! (Receptért kattints a képre!)

Akkor tökéletes a szósz állaga, ha a belemerített kanál hátoldalán úgy tudunk húzni egy csíkot, hogy „ottmarad" kétoldalt a szósz.

Tálaljuk főtt tésztával összeforgatva, és kevés frissen őrölt borssal meghintve. De nagyszerű mártogatósnak is, sőt, akár besamel helyett is használhatjuk például lasagne készítésekor.

Eredeti lasagne al forno

Eme csodálatos réteges tészta kialakulása sokkal régebbre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Meglepő módon az ókori Görögországig vezethető vissza, amikor a rómaiak megszállták az ...

Massimo Bottura parmezánszószának teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Videó és fotók: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Próbáld ki ezeket a mennyei recepteket is!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...