Kiderült, tényleg használ-e a másnaposság ellen a TikTok sztáralapanyaga

A népszerű videómegosztón meg vannak győződve arról, hogy ez az alapanyag segít, ha kicsit felöntöttünk előző nap a garatra, és másnapossággal küzdünk.

A TikTok nap mint nap olyan új információkkal és trükkökkel ajándékoz meg minket, amiért nem győzünk hálálkodni. Persze akadnak köztük olyan furcsaságok is, mint például a mustáros dinnye, ami kissé meredeknek hangzik elsőre, de többségében hasznos tippekkel gazdagodhatunk. Nemrégiben elvileg a másnaposságra is megtalálták a felhasználók a gyógyírt. De biztosan működik?

Egy zöldség a megoldás?

Nemrégiben feltűnt egy olyan trend, miszerint a spárga segíthet a másnaposság tüneteinek enyhítésében. A felhasználók ezt azzal magyarázzák, hogy a zöldségben található ásványi anyagok és aminosavak megvédik a májat a méreganyagoktól, az enzimek pedig a lebontást gyorsítják.

Tízperces eper-spárga saláta

A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, ami cakumpakk 10 perc alatt elkészül. Gyakorlatilag annyira egyszerű műveletről ...

Mit gondol erről a szakértő?

Serena Poon táplálkozásszakértő szerint, bár van alapja ennek a feltételezésnek, azért nem szabad olyan komolyan venni ezt a megállapítást. A szakértő óva int mindenkit attól, hogy emiatt a trükk miatt mértéktelenül fogyasszon alkoholt. Persze ettől függetlenül, ha már túl vagyunk az italozáson, és rosszul érezzük magunkat másnap, akkor bátran fogyasszunk spárgát, hiszen javíthat a másnaposság tünetein – egy kicsit.

Még mit tehetünk?

Bár a spárga javíthat egy hangyányit a rosszulléten, ennek ellenére érdemes odafigyelni arra, hogy sok folyadékot fogyasszunk, miközben alkoholt iszunk, lehetőleg sima vizet. Az is segíthet, ha lefekvés előtt 3-4 órával már semmilyen alkoholt nem iszunk.

Másnap fontos a hidratálás - igyon sok vizet, és érdemes hozzáadott elektrolitokat, például nátriumot, magnéziumot és káliumot fogyasztania. Az alkoholt a máj dolgozza fel, így a májat támogató ételek, például az antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök (beleértve a spárgát is), az extra szűz olívaolaj és a kávé fogyasztása elősegítheti a gyógyulást.

Konklúzió: Bár a spárga segít a másnaposság tüneteinek enyhítésében, csodákra sajnos ez a zöldség sem képes.


Még több a másnaposságról:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...