A másnaposság olcsó ellenszere már ott is van a konyhádban

Aki legény éjjel, az legyen nappal is: persze könnyű ezt mondani, de amikor beüt a másnaposság, sokszor nem vagyunk elég legények még egy pohár vízhez sem. Az ellenszer pedig nemcsak olcsó, de finom is.

A másnapossággal szemben mindenki másra esküszik: a zsíros ételekre, a citromos vízre, a jeges fürdőre és még sorolhatnánk. És míg személyenként változó lehet a macskajaj intenzitása és időtartama, vannak olyan „csodaszerek”, amelyek tényleg hatásosak az alkoholgőzös esték másnaposságával szemben. Egy szakértő például az egyik alapélelmiszerünkre mutat megoldásként.

A másnaposság olcsó ellenszere már ott is van a konyhádban

Callum Dooley, a borhűtőket forgalmazó Elite Wine Refrigeration igazgatója szerint a tojás az egyik legjobb ellenszer a másnapossággal szemben. Vagyis pontosabban a megfelelő étkezés: ugyanis bizonyos ételek fogyasztásával ivás előtt és után megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

Az egészséges táplálkozás ivás előtt kellő energiát ad, és egyensúlyban tartja a gyomorsavakat is.

Alkoholizálás után pedig azért fontos, hogy ne emeljük tovább a vércukorszintünket, amit az alkohol amúgy is az egekbe repített. Másnaposan a szervezetünk próbálja feldolgozni az előző este bevitt toxinokat, ehhez pedig „üzemanyagra” van szüksége.

Mindezeket összevetve tényleg a tojás tűnik az egyik legjobb választásnak: tele van fehérjével, ami energiát ad, ráadásul nem cukros étel, így nem lesz extrém hatással a vércukorszintünkre. Ráadásul a tojás aminosavai segítenek lebontani az acetaldehidet, ami például a borban is jelen van, és a másnaposság egyik okozója.

Ha eszünk egy kiadós rántottát, akkor a gyomor regenerálódását is elősegítjük a bevitt tápanyagokkal, ásványi anyagokkal.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...