A másnaposság olcsó ellenszere már ott is van a konyhádban

Aki legény éjjel, az legyen nappal is: persze könnyű ezt mondani, de amikor beüt a másnaposság, sokszor nem vagyunk elég legények még egy pohár vízhez sem. Az ellenszer pedig nemcsak olcsó, de finom is.

A másnapossággal szemben mindenki másra esküszik: a zsíros ételekre, a citromos vízre, a jeges fürdőre és még sorolhatnánk. És míg személyenként változó lehet a macskajaj intenzitása és időtartama, vannak olyan „csodaszerek”, amelyek tényleg hatásosak az alkoholgőzös esték másnaposságával szemben. Egy szakértő például az egyik alapélelmiszerünkre mutat megoldásként.

A másnaposság olcsó ellenszere már ott is van a konyhádban

Callum Dooley, a borhűtőket forgalmazó Elite Wine Refrigeration igazgatója szerint a tojás az egyik legjobb ellenszer a másnapossággal szemben. Vagyis pontosabban a megfelelő étkezés: ugyanis bizonyos ételek fogyasztásával ivás előtt és után megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.

Az egészséges táplálkozás ivás előtt kellő energiát ad, és egyensúlyban tartja a gyomorsavakat is.

Alkoholizálás után pedig azért fontos, hogy ne emeljük tovább a vércukorszintünket, amit az alkohol amúgy is az egekbe repített. Másnaposan a szervezetünk próbálja feldolgozni az előző este bevitt toxinokat, ehhez pedig „üzemanyagra” van szüksége.

Mindezeket összevetve tényleg a tojás tűnik az egyik legjobb választásnak: tele van fehérjével, ami energiát ad, ráadásul nem cukros étel, így nem lesz extrém hatással a vércukorszintünkre. Ráadásul a tojás aminosavai segítenek lebontani az acetaldehidet, ami például a borban is jelen van, és a másnaposság egyik okozója.

Ha eszünk egy kiadós rántottát, akkor a gyomor regenerálódását is elősegítjük a bevitt tápanyagokkal, ásványi anyagokkal.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!