Mártogatós pizza - a családi kedvenc!

Nem szeleteled és a kezedbe veszed, hanem fokhagymás pirítóssal kitunkolod, mi az? Persze, hogy a mártogatós pizza, nézd, hogyan készítsd!

Összehozza a családot, a gyerekeket! Amikor leteszed az asztal közepére a tálat, mindenki a kenyeres kosárba nyúl, és a saját pirítósával kihalászhatja belőle a neki legjobban tetsző falatot. Ki a sültebb sajtosakra vadászik, mások a legpirultabb sonkákért, szalámikarikákért viaskodnak.

Pizzamártogatós recept

Sokan a pizzatészta begyúrásának már csak a gondolatától is megborzonganak. Úgy gondolják, nekik túl nagy falat. Ez nem igaz. Gyakorlat teszi a mestert. Minden egyes újabb próbálkozással rájöhetsz, hogy nem is olyan nagy kunszt a bekeverése - ettől függetlenül időigényes, az kétségtelen.

Pizzamártogatós recept

De itt a jó hír! Ezt a kis időgátat sikerült feloldani! Ha a gyerekeid egész nap a suliban arra vágynak, hogy vacsira pizzát kapjanak, de neked nem fér bele a menetrendedbe a gyúrás és dagasztás, készítsd tészta nélkül a pizzát, ebben a mártogatós verzióban. Az ízélmény tutira olaszos, a bekebelezési módszer pedig újdonság lesz számukra.

Pizzamártogatós recept

Jénai edénye mindenkinek van otthon. Ha csak méllyel rendelkezel, használd a tetejét! Ebbe kerüljenek bele azok az alapanyagok, amit a pizza tetejére úgyis rápakolnál, aztán mehet a sütőbe összeolvadni és megpirulni az egész. Készíts mellé serpenyőben sütött, fokhagymával bedörzsölt pirítósokat - a legautentikusabb, ha panninit karikázol. Egy-két csomag grissini is kerülhet az asztalra. Aztán indulhat a közös mártogatós vacsi!

Ha nagy a család, vedd elő a legnagyobb tepsidet. Nem kell mélynek lennie. Ezt töltsd meg az olasz konyha legjobb alapanyagaival. Ami a legélvezetesebb, hogy ugyanúgy, mint a hagyományos pizza készítésénél, csak a kreativitásodat kell használnod: egyik nap capriccosa-t, a másikon supreme-et, aztán legközelebb egy négysajtosat állíthatsz össze.Hajrá! Merüljetek el a pizza megunhatatlan mélységébe!

Gréti

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...