Készítsd úgy a héjában sült krumplit, mint Martha Stewart

Ha főzésről van szó Martha Stewartra, Amerika háziasszonyára nyugodtan számíthatunk, így a héjában sült krumplija is megérdemel egy próbát!

A legegyszerűbb ételek általában azok, amiknek a legkülönfélébb elkészítési módjai léteznek, mindenkinek megvan a maga bevált tuti receptje, de éppen ez teszi őket olyan sokoldalúvá. Az egyik ilyen étel a héjában sült krumpli, és most Martha Stewart dobta be a közösbe, szerinte hogyan kell elkészíteni ahhoz, hogy tökéletes legyen.

Készítsd úgy a héjában sült krumplit, mint Martha Stewart

Instagramon osztotta meg a tv-s műsorvezető, a DIY nagyasszonya, hogy mi az ő titkos trükkje: össze kell zúzni őket! Igen, bizony. A leírás szerint, miután kiveszi a sütőből a krumplikat, megfogja és a konyhapulthoz vágja őket, ezáltal belül felhőszerűen puha lesz a krumpli.

Emellett Martha Stewart azt tanácsolja, hogy az alapanyagot is körültekintően válasszuk meg. Ez azt jelenti, hogy ne csak random vásároljunk akármilyen burgonyát erre a célra a boltban, ugyanis Martha személy szerint a Yukon Gold fajtára esküszik, ha a héjában sült krumpliról van szó. Az ő receptje szerint 90 percig 160 fokon süti a krumplit, ami a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékletet és hosszabb időt jelent.

Az utolsó tippje pedig: az ujjaiddal bontsd szét, és a tetejére tegyél vajat. Plusz sót és borsot. Aztán tejfölt.

Apróra vágott kaprot vagy petrezselymet. Forrón edd – Martha, nekünk nem kell kétszer mondanod.

Forrásunk volt


Ezek a cikkek is érdekelhetnek Matháról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...