Marinált paradicsom, a nyár sztárja: tésztához, tapashoz és mindenféle salátába

Használd ki az idei paradicsomszezont, készíts minél több ételt friss paradicsommal. Hoztunk nektek egy alapreceptet, amit aztán egy csomó más ételhez elsüthettek, ezt figyeljétek!

Amilyen színesek a paradicsomok a salátástálon, olyan sokszínű egyéniségek vagyunk mi, emberek. Mindenki egy kis sziget, ami felfedezésre vár, legyetek ti is érdeklődőek, befogadóak és megértőek egymás irányában, és ne csak ma, a Pride felvonulás alkalmával, hanem az év minden napján! Eddig a papolás, és most irány a konyha, életünk egyik meghatározó helyisége, ezzel a csoda paradicsompalettával valamit kezdenünk kell!

Sokszínű paradicsomok, marinált paradicsom recept itt!

Marinált paradicsom

Elkészítése roppant egyszerű, a sok-sok színes paradicsomszeletre sót szórunk, én most füstölt sópelyhet használtam, majd meglocsoljuk citromlével, és megszórjuk aprított zöldfűszerekkel, újhagymával, így hagyjuk állni. Ebben a marinádban más néven páclében forgatjuk meg a sok, különböző ízű, színű, méretű, darabolt paradicsomot, aztán egy rövid hatóidő után akár magában, sült hús vagy zöldségek mellé salátaként, vagy az alábbi ételekhez adhatjuk.

Fűszerösszeállítás: legyen a zöldek között metélőhagyma, más néven snidling, bazsalikom, valamit petrezselyem, pluszban még kaporral és/vagy mentával játszhatunk az egyedi ízvilág kialakításáért!

Azta’pasta

Frissen főtt spagettire, tagliatellére, pennére vagy fusillire, na most sorolhatnám még, szóval, amilyen tészta van otthon és éppen akkor főtt ki, öntsük nyakon egy tál marinált paradicsommal. Mehet rá még akkor extra szűz olívaolaj, bors és reszelt parmezán. Ha nem hűtőből vesszük ki éppen a paradicsomos tálat, akkor nem hűti el a tésztát. Nagyon üde élmény ennyire nyári fogást falatozni a napsütésben az erkélyen, én kóstoltam, ajánlom!

Tésztasaláta

Ide a rövidebb tészták jók, nekem most éppen az orzo tészta a kedvenc salátás alapanyagom. Eszméletlenül menőn lehet keverni a többi alapanyaggal, mint a marinált paradicsom, az uborka, a mozzarella golyók, és a saláta- vagy rukkolalevelek. Imádom a rizst, és ez küllemében nagyon hasonlít rá. Nem ázik úgy el, mint más főtt tészta, szóval akár másnap vagy harmadnap is tökéletes minőségben fogyasztható így saláta formájában.

Kecskesajtos szendvicsre is passzol a marinált paradicsom!

Szendvics vagy tapas

Sós krékereket, kekszet, akár pirított rozskenyeret kenjünk meg vastagon kecskesajttal, majd pakoljuk meg jól a színes marinírozott paradicsommal, amihez most aprítsunk pár mentalevelet is a zöldek közé. A tetejére mehet még új lila hagyma vagy plusz aprított fűszerek. Óriásinak tűnnek így a púpozott szeletek, pedig kalóriában egyáltalán nem durvák, sőt ezután simán nagyot sétálhatunk, úszhatunk, vagy jókedvűen várost nézhetünk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk