Mari nagyi gőzgombócot készít nektek - mert gombócból a sok is kevés!

Készülhet túróból, krumplis vagy kelt tésztából, lehet szilvával vagy lekvárral tölteni, egy biztos, nagyon hamar csak hűlt helyét találjuk a tálban…

Bár azt nehéz lenne kideríteni, hogy pontosan miért is csillan fel mindig a gyerekek szeme, ha szóba kerül a szilvás vagy a túrós gombóc, de egy biztos: mind ismerjük, szerettük és a mai napig szeretjük a gombócokat.
Gőzgombóc – Mari nagyi módra

Mari nagyi most Felvidékről hozott nektek egy isteni szilvás gőzgombócot. Sőt, nem is egyet. Kisgyermekként, unokaként kóstolta először, de most már ő készíti az unokáinak, teljes szívvel, lélekkel.

A gőzgombócot a csehek, az osztrákok és a németek is magukénak vallják, de hogy hol készülhetett az "ős"gőzgombóc, azt hiszem, már nemigen tudnánk kideríteni. Nem is baj, a fontos, hogy az unokák imádják, mi több, a gombócgyártásban is lelkesen segítenek Mari nagyinak. Ő pedig jó szívvel, dióval, mákkal, csupaszon, vajasan, akárhogy megcsinálja, csak hogy minden gyerek a családban megtalálja a maga számítását.

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...