Így készül Maradona kedvenc tésztája Nápolyból...aglio e olio kis csavarral

Minél délebbre utazunk az olasz csizma szárán, annál egyszerűbb és nagyszerűbb fogásokat találunk az éttermek menüjében. A most nemzeti bajnokká vált Nápoly egykori focicsillagának, Maradonának a kedvenc spagettijét készítettük el.

Még nincs vége a bajnokságnak, de már senki sem veheti el a Nápolytól az olasz nemzeti bajnoki címet. Ennek örömére most elkészítettük a klubcsapat legemlékezetesebb futballistájának, Diego Maradonának, akinek többek között két korábbi bajnoki címet is köszönhet a csapat, a legkedvesebb olasz tésztáját.

Mire számíts?

Ez egy hagyományos csípős aglio e olio spagetti egy kis csavarral. Nagyon letisztult és gyors recept, nincs benne semmi manír és különcködés, kivéve a szórást a tetején. A morzsa-petrezselyem-parmezán hármasát más olasz fogásokban is fülön csíphetjük, itt is zseniálisat alkot a tészta tetején.

Maradona kedvenc spagettije - recept itt!

Tipp: a zsemlemorzsához használhatsz pár napos kenyeret, amit aprítógépben addig pörgess, amíg a panko stílusú zsemlemorzsa állagát el nem éri.

Vízforralásnál elegendő egy kicsit kevesebb víz, mint máskor. A sót csak forrás után tegyük bele, ekkor mehet a tészta is. Sose főzzük túl a tésztát, figyeljük a csomagoláson feltüntetett időt. Én egy kicsit korábban le szoktam húzni a tűzről, és fedővel fél-egy percig hagyom állni, ekkor annyi nedvességet felszív, hogy nem lesz száraz. Most, ennél a receptnél viszont még úgyis kap vizet a chilis-fokhagymás szószos keverésnél, így elég ha 4-5 percig főzzük a lábasban, aztán a serpenyőben folytatjuk 3-4 percig.

Alapanyagok Maradona kedvenc spagettijéhez - receptért katt a képre!

Vigyázzunk, a hajszál vékonyra szeletelt fokhagyma és a chili is gyorsan megég, ezért ne hagyjuk őket magukra, amikor a serpenyőbe kerülnek. Csak az aromájukat kell átadják az olajnak. A chili még egy kis színt is kölcsönöz, hagyjuk, hadd tegye, aztán amikor az olaj már serceg, húzzuk le a tűzről, vagy öntsük egyből a főzővizet a nyakába.

Tipp: használj mindig magas minőségű alapanyagokat, az olívaolajad is legyen szuper, hiszen a véglegesen elkészült ételnek ez adja az egyik legfontosabb alapízét.

Aztán mehet a tészta is, amivel, ha ügyesek vagytok, forgassátok jó párszor át a serpenyőben, mint Massimo Bottura vagy a nagy olasz séfek. A szósz sűrítéséhez elég a főzővízből egy-két pohárral felhasználni, hogy a tésztából kifőtt keményítő megoldja a feladatot.

Szórj sok morzsát rá! Maradona kedvenc spagettijének receptjéért kattints a képre!

Tudtad? Pasta risottata technikával készül ez a fogás, ami azt jelenti, hogy a rizottóhoz hasonlóan nem külön főzővízben, hanem a serpenyőben a szósszal együtt fő készre a tészta.

Egyből tálaljuk, az olasz tészta frissen jó! Készítsétek el ezt a zseniális fogást, élvezzétek Maradona kedvenc pikáns tésztáját a Nápoly csapatának nemzeti focigyőzelme alkalmából!

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...