Maradékmentés: Ezeket főzd belőlük, ha túl sok zöldséget vettél

Könnyen előfordulhat, hogy a vírus idejére túlvásárolod magad - de mihez kezd például a rengeteg megmaradt zöldséggel?

Különösen a jelenlegi otthoni helyzetben, nagyon nehéz minden maradékot felhasználni. A kicsi nem ette meg a spenótot, a nagyobbik nem szereti a zöldséglevest, valaki húst akar, de a boltok teljesen kifosztva, zöldségekből viszont van egy csomóféle maradék… mi legyen velük? Figyelj, mutatjuk, és sok hozzájuk hasonló receptet is mellékelünk!

Maradék csicseriborsó répával és kaporral

Micsoda kombináció, első blikkre nem gondolnád, hogy passzolnak, ugye? Próbáld csak ki, pici zellerrel tovább bolondíthatod, úgyis megmarad egy kis darabka a húslevesfőzésből. Ha nincs kéznél kapor, akkor uborkával és kapor helyett petrezselyemmel kutyulgasd össze ezt a mennyei salit, nagyon sokoldalú, kísérletezz a kedvenc összetevőiddel!

Marokkói sárgarépa-saláta

Ez a saláta nem csak finom, rendkívül egészséges, ráadásul annyira szép színes, hogy már a látványa bearanyozza az ember napját. Tökéletes szereplője lehet a grillezéseknek, de ...

Csicseripörkölt

Íme a mi ultimate csicseriprököltünk! Ha vegán vagy, ha nem, ha unod a húst, ha nem, érdemes kipróbálni, mert nagyszerű fehérjeforrás, az íze pedig csodálatos! Akárcsak egy jó ...

Fűszeres quinoasaláta csicseriborsóval és citromos tahiniöntettel

Jesszus, a nyál is összefut a számban, ahogy leírom ezt a címet. A csicseriborsó hihetetlenül sokoldalúan variálható, ez a keleties verzió a citrom és a tahini (szezámmagkrém) miatt lesz különleges. A quinoa szuperegészséges álgabona, a többiekhez meg kiválóan illik a dió, a rukkola és a brokkoli. Ne hagyd ki!

Sült rizs

De nem ám csak önmagában! Jöhet hozzá a maradék színes kaliforniai paprika, vörösbab, lilakáposzta, kis brokkolirózsák, hagyma - isteni egytálétel egy köretből!

Kelkáposztamaradék éstojás?

Aha! Fogadjunk, sosem gondoltál e kettő kombinációjára, pedig egészséges és finom főfogást, reggelit készíthetsz belőlük. Kicsit előbb add hozzá a kelkáposztát, mielőtt a tojást, ne feledkezz meg a bőséges sajtról sem!

Polenta kelkáposztával

Tradicionális Toszkán egytálétel, amin szegények generációja nőtt fel. Én nem vagyok egy nagy polentarajongó, de ez az étel nagyon finom - és elképesztően olcsó is, ha a parmezánt ...

Még több kelkáposzta

Isteni saláta lehet belőle krémes tahini dresszinggel, tökmaggal, és fincsi feta sajttal - ilyenekkel érdemes a salátautálókat rábírni a kóstolásra!

Vegán Mac and Cheese

A tésztához a szószt reszelt burgonya biztosítja - a benne lévő keményítő ugyanis kitűnően besűríti a hozzáadott folyadékot! Opcionálisan brokkoli, karfiol is hozzáadható!

Vegán mac and cheese

Az év elején egy gyors, de annál finomabb vegán recepttel is jelentkezünk. Nagy kedvencünk a sajtos makaróni, ami a tökéletes téli “comfort food”, viszont sajnos nem sorolható a ...

Pizzamaradék zöldséggel

Annyi a trükk, hogy a megmaradt brokkolit vágd nagyon vékony szeletekre, jöhet olíva, hagyma, paradicsom, gomba, bármi, amit a család, vagy te szeretsz. Az alap természetesen paradicsomszósz!

Csiperkegombás-rukkolás pizza

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben erre pizzára feltétként póréhagymás ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...