Maradékmentés: Ezeket főzd belőlük, ha túl sok zöldséget vettél

Könnyen előfordulhat, hogy a vírus idejére túlvásárolod magad - de mihez kezd például a rengeteg megmaradt zöldséggel?

Különösen a jelenlegi otthoni helyzetben, nagyon nehéz minden maradékot felhasználni. A kicsi nem ette meg a spenótot, a nagyobbik nem szereti a zöldséglevest, valaki húst akar, de a boltok teljesen kifosztva, zöldségekből viszont van egy csomóféle maradék… mi legyen velük? Figyelj, mutatjuk, és sok hozzájuk hasonló receptet is mellékelünk!

Maradék csicseriborsó répával és kaporral

Micsoda kombináció, első blikkre nem gondolnád, hogy passzolnak, ugye? Próbáld csak ki, pici zellerrel tovább bolondíthatod, úgyis megmarad egy kis darabka a húslevesfőzésből. Ha nincs kéznél kapor, akkor uborkával és kapor helyett petrezselyemmel kutyulgasd össze ezt a mennyei salit, nagyon sokoldalú, kísérletezz a kedvenc összetevőiddel!

Fűszeres quinoasaláta csicseriborsóval és citromos tahiniöntettel

Jesszus, a nyál is összefut a számban, ahogy leírom ezt a címet. A csicseriborsó hihetetlenül sokoldalúan variálható, ez a keleties verzió a citrom és a tahini (szezámmagkrém) miatt lesz különleges. A quinoa szuperegészséges álgabona, a többiekhez meg kiválóan illik a dió, a rukkola és a brokkoli. Ne hagyd ki!

Sült rizs

De nem ám csak önmagában! Jöhet hozzá a maradék színes kaliforniai paprika, vörösbab, lilakáposzta, kis brokkolirózsák, hagyma - isteni egytálétel egy köretből!

Kelkáposztamaradék éstojás?

Aha! Fogadjunk, sosem gondoltál e kettő kombinációjára, pedig egészséges és finom főfogást, reggelit készíthetsz belőlük. Kicsit előbb add hozzá a kelkáposztát, mielőtt a tojást, ne feledkezz meg a bőséges sajtról sem!

Még több kelkáposzta

Isteni saláta lehet belőle krémes tahini dresszinggel, tökmaggal, és fincsi feta sajttal - ilyenekkel érdemes a salátautálókat rábírni a kóstolásra!

Vegán Mac and Cheese

A tésztához a szószt reszelt burgonya biztosítja - a benne lévő keményítő ugyanis kitűnően besűríti a hozzáadott folyadékot! Opcionálisan brokkoli, karfiol is hozzáadható!

Pizzamaradék zöldséggel

Annyi a trükk, hogy a megmaradt brokkolit vágd nagyon vékony szeletekre, jöhet olíva, hagyma, paradicsom, gomba, bármi, amit a család, vagy te szeretsz. Az alap természetesen paradicsomszósz!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...