Maradékból készülnek a pékáruk ebben a pékségben

A hulladékmentes mozgalom és a maradékmentés egyre népszerűbb a pékségek körében is.

Két éve gyárt zero-wastekovászoskenyeret egy brit kézműves pékséglánc, amely most úgy döntött, még több élelmiszer-maradékot fog megmenteni.

A Gail's hulladékkenyérre keresztelt termékét az előző napról megmaradt kenyerekből készítik, még pedig úgy, hogy zsemlemorzsává darálják őket, majd friss kovászt adnak a keverékükhöz.

Az új kenyerek összetevőinek egyharmada így az előző napi maradékból készül.

A pékségnek más maradékmentő termékeiis vannak. A megszáradt bagetteket például krutonként adják el, a maradék sajtvégekből pedig sajtos kekszet készítenek. A croissant sem veszhet kárba, a francia pékárut másnap sonkával töltik, és sajtot olvasztanak a tetejére.

A pékség most úgy döntött, tovább szélesíti a kínálatát, és idén még 25 termékkel áll elő, többek közt a megmaradt zsemléket másnap szendvicsként hasznosítják újra. A Gail's maradékmentésére a brit vásárlók is vevők, a pékláncnak már 53 egysége van az országban.

A pékség elkötelezett a műanyagmentesség mellett is, ezért a kenyereket papírtáskában adja, a kávé pedig kérhető saját termoszba vagy üvegpohárba.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Gail's Bakery Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...