Maradékból készülnek a pékáruk ebben a pékségben

A hulladékmentes mozgalom és a maradékmentés egyre népszerűbb a pékségek körében is.

Két éve gyárt zero-wastekovászoskenyeret egy brit kézműves pékséglánc, amely most úgy döntött, még több élelmiszer-maradékot fog megmenteni.

A Gail's hulladékkenyérre keresztelt termékét az előző napról megmaradt kenyerekből készítik, még pedig úgy, hogy zsemlemorzsává darálják őket, majd friss kovászt adnak a keverékükhöz.

Az új kenyerek összetevőinek egyharmada így az előző napi maradékból készül.

A pékségnek más maradékmentő termékeiis vannak. A megszáradt bagetteket például krutonként adják el, a maradék sajtvégekből pedig sajtos kekszet készítenek. A croissant sem veszhet kárba, a francia pékárut másnap sonkával töltik, és sajtot olvasztanak a tetejére.

A pékség most úgy döntött, tovább szélesíti a kínálatát, és idén még 25 termékkel áll elő, többek közt a megmaradt zsemléket másnap szendvicsként hasznosítják újra. A Gail's maradékmentésére a brit vásárlók is vevők, a pékláncnak már 53 egysége van az országban.

A pékség elkötelezett a műanyagmentesség mellett is, ezért a kenyereket papírtáskában adja, a kávé pedig kérhető saját termoszba vagy üvegpohárba.

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: Gail's Bakery Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...