Így mentsd meg az elrontott vagy megmaradt bejgliket

Tudjuk, hogy a bejglit soha nem lehet megunni, de van, amikor egyszerűen annyi készül belőle, hogy lehetetlen elfogyasztani. Ezek a bejglimentő receptek arra sarkallnak minket, hogy a félresikerült, esetleg megmaradt finomságokat semmiképp se dobjuk ki.

Minden bejgli elfogyasztásra teremtetett, nem a szemétbe. Sajnos elképzelhető az az állapot, amikor a sütemény már a fülünkön jön ki, főleg, ha épp kísérletezünk a legújabb verzióval. Hoztunk hát nektek pár olyan receptet, ami életmentő lehet mind nektek, mind a bejglik számára. Az új köntösbe öltöztetett finomságok legalább úgy elnyerik majd mindenki szívét, mint a legjobban sikerült bejgli.

Golyócskák

Az egyik legmegúszósabb választás, ha fogjuk a bejgliket, ledaráljuk őket morzsaszerűre, lekvárral golyócskákat formálunk belőle, majd nyakon öntjük olvasztott csokival. Nem hiába született meg a kókuszgolyó sem, ami az egyik legnépszerűbb sütimentő recept. A különböző ízekhez használhatunk különböző lekvárokat, a dióshoz a barack ízesítésű, a mákoshoz a meggyes, míg a gesztenyéshez az áfonyás lekvár passzol igazán.

A mákos bejgligolyó receptjéért kattints a képre!

Pohárkrém

A következő édes választás a pohárkrém. Bármit át lehet alakítani pohárkrémmé, amit mi magyarok erőszeretettel meg is teszünk. Valamiért imádjuk ezeket a habos krémeket, ami nem csoda, hiszen mutatós, finom és szép desszerteket tudunk alkotni pár perc alatt.

Ha nem szeretnénk különböző ízű verziókat készíteni, pedig diós és mákos bejgli is a nyakunkon maradt, akkor tökéletes választás a flódni ízű pohárkrém. Készítsünk inkább több, kisebb pohárkával, mivel elég tartalmas desszertről van szó.

A flódnis pohárkrém receptjéért kattints a képre!

Torta

Bizony, bizony, tortát is készíthetünk a megmaradt bejglikből. Engedjük el a fantáziánkat és kísérletezgessünk bátran! A bejglink könnyedén lehet egy sajttorta alapja, de kihozhatunk belőle bármilyen krémes-habos süteményt is. Nem is muszáj összedarálnunk hozzá az alapot, elég csak felszeletelni a bejglit, hogy a tortaforma aljára fektessük őket. Az ízesítés itt is rajtunk múlik, átalakíthatunk már meglévő recepteket, de létrehozhatunk teljesen újakat is.

Mákosguba-torta, recept a képen! (kép: Gerzsenyi Flóra)

A mákos bejgligolyó és a flódnis pohárkrém bejgliből receptjét itt és itt találod. Ments meg a bejglidet te is ezekkel a receptekkel, és küld el annak, akinek szintén szüksége van rá!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ünnepi fogásokat is készítsd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...