Ezt készítsd a megmaradt kávéból a Nébih szerint

Gyakran előfordul, hogy több kávét készítünk a kelleténél, ahelyett azonban, hogy kiöntenénk, használjuk fel okosan a maradékot!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-oldalán osztottak meg, mit is kezdj a megmaradt kávéval.

A szakértők tanácsa, hogy töltsd jégkockatartóba a megmaradt kávét, és tedd a fagyasztóba.

Azt javasolják, hogyha nem maradt elég, hogy csurig töltsd a tartót, akkor nyugodtan hígítsd fel egy kis vízzel.

Az így elkészült jégkockákat hideg vagy langyos tejbe, illetve tejeskávéba téve szuper házi jegeskávét kaphatsz. Ne felejtsd el azonban, hogy ezek a jégkockák már eleve tartalmaznak koffeint, tehát sok kávét már ne adj hozzá!

Forrásunk volt.


Megmentjük az összes maradékot:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...